Şanlıurfa'da hükümlüler tarımsal üretime katkı sağlıyor

Şanlıurfa Siverek Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde hükümlüler çiftçiliği geniş tarım arazilerinde öğreniyor ve cezaları süresince tarımsal ürünler yetiştiriyor.

YAŞAM 10.07.2021, 16:09 11.07.2021, 09:04
Şanlıurfa'da hükümlüler tarımsal üretime katkı sağlıyor

Hükümlüler İşyurdu Müdürlüğü'ne bağlı Tarım Ürünleri Üretim İş Kolunda çalışarak şubat ayında 160 dönümlük alana ekimde görev aldı ve buğdayların sulanması ve yabani otlardan temizlenmesi gibi işleri yaptı.

Hükümlüler buğdayın hasat zamanına kadar tarlada çalışarak çiftçiliği öğrenirken bir yandan da cezalarını infaz ediyor.

Üretimin her kademesinde bulunan hükümlüler yetiştirmiş oldukları buğdayın hasat zamanına da katıldı.

Bu yıl buğday ekildi

Siverek Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürü mehmet Zekioğlu, geçtiğimiz sene karpuz ve kavun üretiminin gerçekleştirildiği alanda bu sene buğday ektiklerini ifade etti.

Zekioğlu, İşyurdu Müdürlüğü desteğiyle üretimi sürdürdüklerini söyleyerek, "Buğdayımızın hasadı sonrası ikinci ürün olarak da mısır ekmeyi planlıyoruz. Pandemiden dolayı hükümlülerimizin sayısı az olmasına karşın personelin de desteğiyle tarlayı sulayıp güzel bir verim yakaladık." şeklinde konuştu.

Zekioğlu, bu dönemde çalışan hükümlülere günlük olarak ücret ödendiğini ve iaşe bedellerinin alınmadığının ve sigortalarının da yapıldığını söyleyerek, "Bunların yanında hükümlüleri de toprakla buluşturuyoruz ve zamanlarını böylece değerlendirme imkanı buluyorlar. Buradan ayrılmalarının ardından çiftçiliği de öğrenerek ailelerine faydalı bireyler olurlar. İnsanımızı kazanmaya çabalıyoruz ve bütün bunları İşyurdu desteğiyle gerçekleştiriyoruz." dedi.

Zekioğlu, üretmiş oldukları ürünün, Siverek zahireciler borsasında satışını yaptıklarını söyledi.

"Çiftçiliği ve toprak işlerini burada öğreniyorum"

R.Y. (hükümlü) toprakla iç içe olduğundan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Çiftçiliği ve toprak işlerini bilmiyordum. Yeni bir iş oldu bana ve kendime de katkıda bulundum." diyerek, "Buğday ekimi sonrası gübre atma, tarlada sulama ve yabani otlar temizledik, şimdi ise hasada başladık ve en sonunda emek verip toprakla buluştuk. Kapalı yerde toprakla buluşamazsınız şimdiyse toprağın içindeyiz. Çalışıp emek verdiğimiz toprağın hasadını görmekten mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)