Şanlıurfa'da çakıl taşlarıyla yapılan Müslüm Gürses bibloları beğeni topluyor

Usta sanatçı Müslüm Gürses'in memleketi olan Şanlıurfa'ya bağlı Halfeti ilçesinde, Fırat Nehri kıyılarından toplanan çakıl taşları, hemşerilerinin elinde şarkıcının biblolarına dönüşüyor.

YAŞAM 15.03.2021, 22:17 16.03.2021, 12:03
Şanlıurfa'da çakıl taşlarıyla yapılan Müslüm Gürses bibloları beğeni topluyor

Şanlıurfa'ya bağlı Halfeti ilçesinde kursa iştirak eden kadınlar tarafından çakıl taşları ile yapılan Müslüm Gürses bibloları, endemik bitki türlerinden olan karagül ile cam içerisinde bir araya getirilerek, alıcıların beğenisine sunuluyor.

Halfeti Halk Eğitim Merkezi'ndeki 'Yöresel Taş Bebek Sanatı' kursuna iştirak eden kadınların, Fırat Nehri'nden toplanan farklı büyüklüklerdeki çakıllardan ürettikleri biblolarla hem ilçenin tanıtımına hem de aile bütçesine katkı sağlamaları hedefleniyor.



8. ölüm yıldönümünde usta sanatçıya saygı

Arabesk müziğin en önemli isimlerinden Müslüm Gürses'in memleketi Halfeti'de kursiyer kadınlar, ünlü sanatçının vefatının 8. yıldönümü dolayısıyla çakıl taşlarından Müslüm Gürses bibloları üretiyor.

Büyük taşlar ile biblonun gövdesini meydana getiren kursiyerler, orta ebattaki taşlarla kafasını, küçüklerle ise ayaklarını ortaya çıkarıyor.



Turistlerin beğenisine sunuluyor

Tutkal yardımıyla yapıştırdıkları çakıl taşlarını seramik hamuru ile kapladıktan sonra vernik ve boyayla bibloları Müslüm Gürses'e benzeten kadınlar, ardından mikrofonla bir araya getirdikleri bahse konu bibloları, dünyada yalnızca bölgede yeşeren karagülle beraber cam fanus içine konumlandırıyor.

Usta sanatçının bibloları, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nce 'sakin şehir' ağına eklenen, doğal ve tarihi güzelliği ile ön plana çıkan ilçede, yabancı ve yerli turistler için satışa sunuluyor.







Yorumlar (0)