Saniye farkıyla ezilmekten böyle kurtuldu

Yolun karşısına geçme hazırlığı yapan vatandaş, birkaç saniye oyalanmamış olsa kaza yapan aracın altında kalacaktı.

YAŞAM 07.01.2021, 10:07 08.01.2021, 08:34
Saniye farkıyla ezilmekten böyle kurtuldu

Çorum’da önüne çıkan araca çarpmamak için aniden direksiyonu kıran sürücü, otomobilin kontrolünü kaybederek önce orta refüje çarptı ardından yolun karşı tarafında geçti. Aracın geçtiği karşı yolda tam o anda yolun diğer tarafına geçme hazırlığı yapan bir kadın, saniyeler farkıyla ezilmekten kurtuldu.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da 24 saat boyunca görüntülü kayıt tutan KGYS kameraları, kent genelinde aralık ayında meydana gelen trafik kazalarını da görüntüledi.

Trafik kazalarının çoğunun sürücülerin ve yayaların dikkatsizliği neticesinde yaşandığı görüldü.

KGYS’ye (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) yansıyan bir görüntüde seyir durumundaki bir otomobil sürücüsü, önüne çıkan bir başka otomobile çarpmamak için direksiyonu sola kırıyor ve aracın kontrolünü kaybederek refüje çarptıktan sonra karşı yola geçiyor.

Tam bu sırada yaya geçidini kullanarak karşıya geçme hazırlığı yapan bir kadın, üzerine gelen aracı fark ediyor ve refleks göstererek geriye doğru kaçıyor.

Böylelikle kadın otomobilin altında kalmaktan saniye farkıyla kurtuluyor. Saniye farkını yaratan ise kadının karşıya geçme hazırlığı yaparken birkaç saniye oyalanmış olması.

Yorumlar (0)