Sanatçılardan oyunculara en ünlü intihar olayları!

İster Hollywood'da oyuncu ister başka bir ünlü figür olsun, ünlü kişilerin intiharlarını konu alan bu liste, şöhretin her zaman mutluluğu getirmediğini gösteriyor.

YAŞAM 08.11.2019, 13:45 11.11.2019, 11:44
Sanatçılardan oyunculara en ünlü intihar olayları!

Robin Williams'tan İsveçli DJ Avicii'ye kadar, zengin ve ünlü yıldızların çoğu diğer zorlukların yanı sıra ruh sağlığı ile mücadele ediyordu. 

1.Robin Williams

Komedyen Robin Williams'ın ölümü 2014'te dünyayı şok etti. İnanılmaz derecede komik ve mükemmel kişiliği ile tanınan Williams'ın kaybı Hollywood üzerinde kalıcı bir etki bıraktı. Ne yazık ki, hayatı boyunca, Williams da uyuşturucu ve alkol bağımlılığı yanı sıra şiddetli depresyon mücadele etti.

2.Marilyn Monroe

Yüzeysel olarak bakıldığında Marilyn Monroe, bir kişinin isteyebileceği her şeye sahipti: şöhret, güzellik ve para. Ancak, Monroe onun ölümüne yol açan birçok iblisle karşı karşıya kaldı. Düzensiz hale geldiğinde bir psikiyatrist ile görüşmeye başladı. Kısa bir süre sonra 5 Ağustos 1962 tarihinde, Monroe’nun kahyası yatak odasındaki ışığı gördü ve Monroe’ya ulaşmaya çalıştı ama sonra çareyi psikiyatristini aramakta buldu. Psikiyatrist yatak odasına girdi ve Monroe'yi yatağında buldu.Çıplak halde ve bir elinde bir telefon ve boş hap şişeleri ile yatağında yüz aşağı yatarken cansız bedenini buldu.

3.Kurt Cobain

1990'ların başında, Kurt Cobain hit grunge grubu Nirvana'nın solisti olarak müzik dünyasının zirvesindeydi. Ama onun iç iblisleri ve eroin bağımlılığı parlak yıldızın hayatını karartacaktı. 1994 başlarında Cobain gittikçe kötüleşiyordu. Trajik çöküşü 8 Nisan 1994 sabahı gerçekleşti.Cobain 2 Nisan'dan beri kayıptı ve 8 Nisan sabahında Cobain'in Seattle mülküne gönderilen bir elektrikçi Cobain'in cansız bedenini garajının üstündeki serada buldu. Silahla kendini vuran Cobain, 2 gündür orada yatıyordu.

4.Ernest Hemingway

Hemingway Temmuz ayında 1899 yılında doğdu. Lisede yazdıklarıyla zaten ileride neler başaracağı belliydi. Kansas City Star için muhabir olarak bir işe girdi. Bu süre zarfında Hemingway edebi kariyerine başladı. Hayatı boyunca, Hemingway sayısız klasikleri kaleme aldı. O sırada birçok sağlık sorunları yaşamaya başladı ve depresyona girdi. 2 Temmuz 1961 sabahı, Hemingway yatağından çıktı ve uyuyan karısı Mary'yi uyandırmamaya dikkat ederek aşağıya indi. Evin alt katında, Hemingway silahı alnına koydu ve tetiği çekti.

5.Virginia Woolf

İngiliz yazar 1882 yılında doğdu ve bilinç akışı yazma tarzı onu edebi sahnede önemli bir figür yaptı. Woolf sorunlu bir çocukluk geçirdi ve babası 1904'te öldüğünde ciddi bir kriz geçirdi. 1913'te ilk intihar girişimini gerçekleştirdi. 28 Mart 1941'de Woolf, kız kardeşine ve kocasına bir not yazdı; burada kendini öldürmek için ortadan kaybolduğunu ve evini terk ettiğini söylüyordu. Daha sonra ceplerini kayalarla doldurdu ve yakındaki Ouse Nehrine doğru yürüdü.

6.Lee Thompson Young

Lee Thompson Young, Rizzoli & Isles televizyon dizisiyle bilinen oyuncu 26 yaşındayken kendini vurarak intihar etti. Ailenin öne çıkması ve dünyaya, Thompson’ın teşhis edilen bipolar bozukluğu olduğunu söylemesi neredeyse bir yıl sürdü. Annesi, çok üzüldüğü zamanlar olduğunu, daha sonra çabucak iyileştiğini söyledi. Ailenin öne çıkmasının nedeni bipolar bozukluk hakkında farkındalık yaratmaktı.

7.Avicii

Kariyeri boyunca Avicii, aşırı alkol tüketimi nedeniyle akut pankreatit de dahil olmak üzere birçok sağlık problemiyle uğraştı. 2014 yılında safra kesesi ve apandisitini aldırmakiçin ameliyat oldu. Sağlık problemlerinin bir sonucu olarak Avicii 2016'da turne yapmaktan vazgeçip emekli olmaya karar verdi. Avicii'nin cansız bedeni 20 Nisan'da Umman Muscat’ta yani tatil için gittiği yerde bulundu. Otopside  ölümünde “suç şüphesi yok” kararı çıktı.

8.Chester Bennington

Chester, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, müzisyen ve aktördü. En çok Linkin Park'ın baş vokalisti olarak biliniyordu. Yıllarca uyuşukluk yaratan ve nüks eden uyuşturucu bağımlılığı, maalesef  Chester’ın yaşamı boyunca sürekli bir döngü halindeydi. Müzik yıldızına en yakın olanlar onun iyi  olduğuna inanırken, kişisel mücadeleleri sonunda ona çok fazla geldi ve 20 Temmuz 2017'de Bennington, 41 yaşında kendini asarak intihar etti.

9. Yavuz Çetin

Yavuz Çetin sadece iki stüdyo albümü –“ilk…” ve Satılık– çıkartmış olmasına rağmen Türk Rock Müziği denilince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Türk gitarist, söz yazarı ve şarkıcı. Blues ve Rock tarzlarında eserler vermiş olan Çetin, yaşadığı psikolojik bunalıma dayanamayarak 15 Ağustos 2001 tarihinde Boğaz Köprüsü’nden atlayarak hayatına son vermiştir. Yavuz Çetin'in, 1977 model Peugeot marka otomobili, Boğaziçi Köprüsü üzerinde, Ortaköy ayağına yakın bir noktada bulundu. 34 KBP 09 plakalı otomobilde, Yavuz Çetin'in ruhsatı, ehliyeti, 500 dolar ve 190 TL, çeşitli ilaçlar ve 7 tane anahtar bulundu. Yavuz Çetin'in cesedi Adli Tip Kurumu Morgu'na kaldırılırken, ölümü tüm müzisyen arkadaşlarını, ailesini ve bizi yasa boğdu.

Yorumlar (0)