Sanat dünyasına bir acı haber daha

Usta tiyatrocu Jale Birsel 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Aynı zamanda Yıldız Kenter'in sınıf arkadaşı olan Birsel'in vefatı sanat dünyasını derin üzüntüye boğdu.

YAŞAM 18.11.2019, 11:16
Sanat dünyasına bir acı haber daha

Sanat camiasına üst üste acı haber geldi. Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden üst üste vefat haberi gelmesi hem sanat dünyasını hem de sevenlerini yasa boğdu. Yıldız Kenter’in vefatının hemen ardından bu defa Jale Birsel’in vefat haberi tiyatro dünyasını derin üzüntü yarattı. 

92 yaşındaki usta oyuncu Jale Birsel, geçtiğimiz ay yakalandığı zatürreden kurtulamayarak yaşama veda etti. Jale Birsel’in İzmir Çiğli’de bir bakımevinde hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

Devlet Tiyatroları'ndan taziye mesajı

Jale Birsel'in vefat haberini açıklayan Devlet Tiyatroları şu mesajı yayınladı:

"Kurumumuz emekli oyuncularından ve Türk tiyatromuzun değerli ismi Jale Birsel'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Yıldız Kenter'le sınıf arkadaşıydı

Dün akşam yaşamını yitiren Jale Birsel ve Yıldız Kenter konservatuvarda sınıf arkadaşıydı. Jale Birsel’in 38 yıl evli kaldığı eşi Salah Birsel ise 1999 yılında hayatını kaybetmişti.

Jale Birsel kimdir?

Jale Birsel, 1949 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümü başarıyla bitirdi. Hemen ardından "Yalancı" adlı oyundaki Beatrice rolüyle Devlet Tiyatrosunda yerini aldı.

38 yıl boyunca kendisine verilen her rolü başarıyla sergileyip izleyicilerin alkışlarını ve beğenilerini kazandı. Canlandırdığı birbirinden farklı roller onun işinde ne kadar usta olduğunun göstergesiydi.

Yorumlar (0)