Samsun'da yaşanan vahşi cinayette, sanıklara ceza yağdı

Samsun’un Canik ilçesinde, bir genci sokak ortasında tüfek ve tabanca ile vurup, ardından darp ederek ölümüne neden olan 6'sı tutuklu 8 kişinin yargılandığı dava sonucunda, 3 zanlı müebbet, 4 zanlı ise 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

YAŞAM 05.08.2021, 08:24 06.08.2021, 09:23
Samsun'da yaşanan vahşi cinayette, sanıklara ceza yağdı

19 Ağustos 2020’de Samsun’un Canik ilçesinde, 24 yaşındaki Hüsame Ünveren isimli genç, sokak ortasında birkaç kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Kafasına vurup, defalarca ateş ettiler

Saldırganlar, yerde yaralı bir şekilde yatan gencin başına defalarca silahın kabzasıyla vururken, bir yandan da tüfek ve tabanca ile ateş etti.

Bu anlar, telefon kamerası ile görüntülenirken, ardından saldırganlar bölgeden uzaklaştı.

Silahlı saldırı esnasında Canik Belediyesi MHP Meclis Üyesi Cemil G. tesadüfen bacağından yaralandı.

Vücudunun farklı yerlerine kurşun isabet eden, başına da darbe alıp ağır yaralanan Hüsame Ünveren, hastanede ameliyata alındı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Zanlılar tutuklandı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosuna bağlı ekipler, cinayeti 18 yaşındaki Serkan T. ile 27 yaşındaki Ahmet C.’nin gerçekleştirdiğini belirledi.

Olaya ilişkin şüpheliler yakalanıp gözaltına alındıktan sonra 6 kişi tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Vahşi cinayete ilişkin tutuklu bulunan sanıklar Gökhan Cerrah, Ahmet Cerrah, Caner Şahin, Serkan Torunoğlu, Engin Can Deniz, Cengiz Akyıldız ile tutuksuz yargılanan Emrecan Eroğlu ve Berna G.’nin yargılanması tamamlandı.

Sanıklara ceza yağdı

Mahkeme, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasında söz konusu sanıklara ceza yağdırdı.

Tutuklu sanıklardan Gökhan Cerrah, Ahmet Cerrah, Serkan Torunoğlu "kasten adam öldürmek" suçlaması sebebiyle müebbet hapis cezasına çarptırılırken, ayrıca Ahmet Cerrah "bir kişiyi kasten yaralama" sebebiyle ise 1 yıl 28 ay 15 gün hapis cezası daha aldı. 

Öte yandan mahkeme Emre Can Eroğlu, Engin Can Deniz, Cengiz Akyıldız ve Caner Şahin isimli sanıklara "kasten cinayete yardım etmek" suçu dolayısıyla 10'ar yıl hapis cezası verdi.

Başka bir suçtan dolayı tutuklu olup, bu suçtan tutuksuz yargılanan Emre Can Eroğlu'nun ise tutuklanmasına karar verildi.

"Suç delillerini gizlemek" sebebiyle tutuksuz olarak yargılanan Berna G.’nin beraatine karar verildi.

Yorumlar (0)