Samsun'u sel vurdu! Ölü ve kayıplar var

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle derelerde taşkın meydana geldi. İki kişi hayatını kaybetti.

YAŞAM 23.08.2019, 16:31 23.08.2019, 20:42
Samsun'u sel vurdu! Ölü ve kayıplar var

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle derelerde taşkın meydana geldi. Dereden geçtiği sırada akıntıya kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Kırgıl Mahallesi Karşı mevkisinde debisi yükselen derenin karşısına geçmeye çalışan Ahmet Yıldız (60) akıntıya kapıldı.

Bir süre sürüklenen ve çevredekiler tarafından sudan çıkarılan Yıldız hayatını kaybetti. 

Akıntıya kapılan Bilal Aslan'ın (35) cansız bedeni ise AFAD ekiplerince Albak mevkisinde bulundu. Böylece yaşamını yitirenlerin sayısının 2'ye çıktı.

Hastanenin zemin katını su bastı

Sağanak nedeniyle Salıpazarı Devlet Hastanesinin zemin katı, tekstil fabrikası ile ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile AFAD ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

"3-4 kayıp var"

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, saat 11.00 sıralarında ilçede şiddetli sağanak başladığını bildirdi.

İlçenin yukarı mahallelerinde çok büyük bir taşkın yaşandığını ifade eden Akgül, "Şu anda bilinen bir can kaybımız var. 3-4 de kayıp var, inşallah onlara ulaşırız. Şehir merkezinde köprü üzerini aşan su, şehir merkezinin içinden tekstil fabrikamız, hastanemiz ve esnaflarımızda büyük hasar oluşturdu. İnşallah başka can kaybı olmaz. Halen teyakkuz halindeyiz. Gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)