Samsun'daki 'Kedi Kasabası' sakinleri mutlu bir yaşam sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak kedileri için her çeşit konfor düşünülerek meydana getirilen 'Kedi Kasabası', bakıma muhtaç ve sahipsiz kediler için yaşam alanı ve barınma olanağı sağlıyor.

YAŞAM 09.01.2021, 23:09 10.01.2021, 18:11
Samsun'daki 'Kedi Kasabası' sakinleri mutlu bir yaşam sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 dönümlük bir arazide oluşturulan 'Kedi Kasabası'nda, sokak kedileri mutlu bir hayat sürüyor.

Belediye tarafından sokak kedileri için her türlü konfor dikkate alınarak oluşturulan 'Kedi Kasabası', bakıma muhtaç ve sahipsiz kediler için yaşam alanı ve barınma olanağı sağlamayı sürdürüyor.

İçinde oyun alanları, kedi kantini, tırmanma ve zıplama alanları, ahşap barınaklar ve köprü bulunan 'Kedi Kasabası'nda, kedi dostlarımızın eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlanıyor.

Bakıma muhtaç ve engeli olan kediler için özel bölgelerin de bulunduğu kasabada, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri klasik müzik eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Belediyede görevli veteriner hekim Faruk Kan, 'Kedi Kasabası'nda hayatını sürdüren sokak kedileri için her çeşit konforun dikkate alınarak oluşturulduğunu kaydetti. Sokak kedilerinin yardıma muhtaç durumda kendilerine getirildiğini aktaran Kan, "Buraya getirilen kedilerimiz, sokaklardan geldikleri için psikolojileri bozuk ya da yaralı olabiliyor. İlk adımda kedilerin bakımı ve tedavileri gerçekleştiriliyor. Bakımı ve tedavisi tamamlanan kedilerimiz, 'Kedi Kasabası'nda misafirimiz olmaya başlıyor. Burada onlar için harika bir ortam var." ifadelerini kullandı.

Ormanlık bölge içinde kedilerin keyifli vakit geçirmesi için bütün detayların düşünüldüğüne işaret eden Kan, "Beslenme bölgeleri, soğuk havada üşümemeleri için konteynerlerimiz, eğlence alanlarımız mevcut. Bunların içinde ısıtıcılar var. Ne zaman üşüdüklerini hissederlerse, o zaman orada kalıyorlar. Burada kedilerimiz mutlu bir biçimde yaşamlarını sürdürüyor. Düzenli olarak beslenmeleri sağlanıyor." şeklinde konuştu. Kan, güzel havalarda kedilerin bölgede zamanını eğlenerek geçirdiği kaydederek, "Buradaki kedilerimizin sayısı devamlı artıyor fakat biz mutlu kedilerin ailelerinin yanında bulunmasını istiyoruz. Bunun için de sahiplendirme yoluna gidiyoruz. Halkımız buradan evinde beslemek adına kedileri sahipleniyor. Biz de onları sahiplendirirken mutlu oluyoruz." ifadesini kullandı.













Yorumlar (0)