Samsun'da 138. testinde koronaya yakalandı

Türkiye’de en fazla koronavirüs testi yaptıran kişi olduğu düşünülen 62 yaşındaki Kaşif Sevinç’in başına korktuğu geldi. Sevinç’in 138’inci koronavirüs testi sonunda pozitif çıktı.

YAŞAM 17.08.2022, 13:13 17.08.2022, 13:23
Samsun'da 138. testinde koronaya yakalandı

Samsun'da yaşayan esnaf Kaşif Sevinç, koronavirüs salgı nedeniyle yaşadığı üst düzey kaygı bozukluğundan dolayı şimdiye kadar toplam 138 kez test yaptırdı. Korktuğu başına gelen Kaşif Sevinç’in son testi ise pozitif çıktı. Sevinç’in Türkiye de en fazla koronavirüs testi yaptıran kişi olduğu tahmin ediliyor.

8 doz aşısı vardı

Kaşif Sevinç, pandemi döneminin başladığı ilk andan şu ana kadar ‘acaba korona olabilir miyim?’ şüphesinden dolayı tam 138 kez Covid testi yaptırdı.

Son yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıkan Sevinç’in başına sonunda koktuğu geldi. Koronavirüse karşı toplam 8 doz aşı olduğunu söyleyen Sevinç, hastalığı hafif şekilde atlattığını ifade etti.

"Çok korkuyordum fakat korktuğum gibi değilmiş"

Virüse yakalanalı 4 gün olduğunu söyleyen Sevinç, "O kadar çok test yaptırdım ama sonunda ben de virüse yakalandım. Çok şükür ki hastalığı hafif atlatıyorum. Ben maskemi dışarıda asla çıkarmıyordum. Çocuklarıma ve torunlarıma dahi hiç yanaşmıyordum. Hanımım Covid-19’a yakalandı. Ondan virüs bana bulaştı. Ben yine de dikkatliydim. Şu an için durumun iyi. Virüse yakalanalı 4 gün oldu. Virüsten çok korkuyordum fakat korktuğum gibi asla değilmiş. Aynı gün içinde Çorum’da, Samsun’da ve Merzifon’da test verdim. 1 günde toplam 3 kez test vermiş oldum" dedi.

"Aşının etkinliğini ve kişiyi koruduğunu gösteren dünyadaki tek vaka"

Kaşif Sevinç’in muayenesini yapan Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Kaşif Sevinç, pandemi sürecinin başından itibaren takip ettiğimiz ve şu ana kadar ne olacak acaba diye beklediğimiz bir hastamız. Dünyadaki klinik çalışmalardan ziyade vaka üzerinden ilerlemek gerekirse Kaşif Sevinç için bence aşının koruyuculuğunu ve etkinliğini gösteren dünyadaki tek vaka diyebiliriz. Hastamız 60 yaşın üzerinde erkek. Kendisi KOAH hastası. Koronavirüse yakalanmaktan çok korktuğu için düzenli olarak test yaptıran bir hasta. Pandeminin başından itibaren bugüne kadar 138 defa test vermiş" dedi.

"Aşılardan sonra antikorlar arttı"

Aşının vakayı koruduğunu ifade eden Pof. Dr. Özkaya, "İlginç olan olay bence şu: Hastamız 29 Mart 2021 tarihinde ilk aşısını Sinovac yaptırıyor ve o zamana kadar bütün testleri negatif olarak çıkıyor. 26 Nisan 2021’de ikinci aşısını da olan Kaşif Sevinç yine Sinovac yaptırmış ve yine o zamana kadar yaptırdığı bütün testlerin sonuçları negatif çıkmış. Daha sonra hastamızın 2. aşısından sonra birden antikoru arttı ve aşıya ciddi oranda bağışıklık kazandı. İlk yaptırdığı aşıdan yaklaşık olarak 1,5 ay sonra hastamızın antikoru ciddi oranda arttı ve hasta bağışıklık kazanmaya başladı. Hasta devamında Biontech aşıları ile aşılamasını tamamladı. Şimdiye kadar 138 kez test yaptırmış olan hastamızın 137. testi negatif olarak sonuçlanmış, 138. testi ise pozitif olarak sonuçlanmıştır. Bu vaka bazında düşünülürse eğer aşıların vakalar üzerinde çalışılmasından ziyade bireysel anlamda düzenli şekilde PCR testide yaptırdığı için hastalığının şu anda hafif şekilde geçmesini sağlamıştır. Bütün herkes bu virüs ile karşılaşacak fakat aşıyla korunabilmemiz mümkün. Bu vakayı da yine aşının koruduğunu açıklayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)