Şampiyon adayı taylar, dünyaya gözlerini açmaya başladı

TİGEM'in Malatya Sultansuyu, Eskişehir Anadolu ve Bursa Karacabey tarım işletmelerinde haziran ayına kadar devam etmesi beklenen doğumlarda, toplamda 366 tayın doğması öngörülüyor.

YAŞAM 14.02.2021, 01:20 15.02.2021, 09:04
Şampiyon adayı taylar, dünyaya gözlerini açmaya başladı

Safkan Arap atı ıslahının ve yetiştiriciliğinin gerçekleştirildiği önemli merkezlerden TİGEM'de (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) şampiyon adayı taylar doğmaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan TİGEM'in Malatya'daki Sultansuyu, Eskişehir'deki Anadolu ve Bursa'daki Karacabey işletmelerindeki pistler, şampiyonluk adayı taylarını yetiştiriyor. Ateştopu, Altaha, Ayabakan, Baba Mevlüt, Hisarbey, Kurtel, Özgünhan, Tamerinoğlu, Turbo gibi bir döneme damgasını vuran şampiyon atların tayları, geçtiğimiz ocak ayından bu yana doğumlarını gerçekleştiriyor. Haziran ayına kadar devam etmesi öngörülen doğumlarda, toplamda 366 tayın doğması öngörülüyor. 



"Safkan Arap ırkı güvence altında"

TİGEM Genel Müdürü Sait Kocabay, 'Çiftlikat-ı Hümayun' ismi verilen çiftliklerde, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan bu yana süren atçılık faaliyetlerinin, TİGEM işletmelerinde dünyada emsaline az rastlanan 12 baba, 49 ana kan hattıyla gerçekleştirildiğine değinerek, işletmelerde koruma altına alınan kan hatları sayesinde safkan Arap atlarının güvence altına alındığına vurgu yaptı.






 

Yorumlar (0)