"Salt Bae" lakaplı Nusret'e 250 bin dolarlık para cezası!

Dünyanın her yerinde et restoranı sahibi olan ve ünlülerle olan ilişkisiyle tanınan Nusret Gökçe, çalışanlarına haklarını ödemediği için 250 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

YAŞAM 07.11.2019, 18:06 11.11.2019, 11:42
"Salt Bae" lakaplı Nusret'e 250 bin dolarlık para cezası!

Etlerin üzerine döktüğü tuz stiliyle “Salt Bae” takma ismini alan ve dünyanın birçok yerinde et restoranı sahibi olan Nusret Gökçe, ABD’de New York eyaletinde bulunan restoranının çalışanlarının açtığı dava sonucunda 250 bin dolar para cezası ödemesine karar verildi.

Haksız yere işten çıkartıldılar

Mahkeme, Nusret Gökçe’nin, çalışanlara bölüştürülmesi gereken bahşişlerden kendine pay almasına karşı çıkan Onur Uscula, Yunus Delimehmet, Süleyman Kucur ve Batuhan Yunkus’u haksız yere işten çıkardığını belirtti. 

Vergileri de Nusret ödeyecek

Ayrıca mahkeme, çalışanların alacağı toplu tazminattan doğan tüm vergileri de Nusret’in ödemesini hükmetti. Sonra da verilen kararla, çalışanların dosyalarında bulunan referans kısmına düşen “İşten çıkarıldı.” 

Nusret’in Manhattan’daki restoranın duvarına 19 Ekim 2019’da asılan kararda, yasanın çalışan kişilere sendikalaşma, onlar için pazarlık yapabilecek temsilci seçme, haklarını her daim diğer çalışanlarla bir araya gelip koruma gibi hakların olduğu hatırlatıldı.  

Daha önce böyle bir olay yaşanmıştı

Daha önce de,  Manhattan restoranında çalışan Mustafa Fteja adlı çalışan kovulmadan önce bahşişlerine el kondğunu belirterek dava açtı. Fteja,“Nusret Gökçe, bahşişleri toplayıp ortak bir havuza koyuyordu ve daha sonra da oradan paylaştırıyordu. Fakat bunların %3’ünü kesip öyle dağatıyordu. Havuzdaki para, serviste çalışmayan kişilere de dağıtılıyordu. Çalışanlara verilen, suşi ustasına, baristalara ve müdürlere de veriliyordu.” diye konuşmuştu. 
 

Zorunlu bahşişi bile dağıtmıyordu

İşten çıkartılan çalışan,ABD’de zorunlu tutulan %18’lik bahşiş oranı üzerindeki bahşişlerin yine Nusret tarafından paylaştırılmadığını iddia etmişti. 
Fteja, müşterilerin onlarla ilgilenen garsonlara bahşiş verdiğini ama Nusret’e neden bahşişlerin adaletli bir şekilde paylaştırılmadığı konusunda şikayetçi olan çalışanları hemen kovduğunu söyledi.

Yorumlar (0)