Salda 1 milyonu geçebilir!

Doğa harikası Salda Gölü'nü ziyaret edenlerin sayısının 600 bini geçtiğini açıklayan Burdur Valisi Hasan Şıldak, yıl sonunda bu sayının bir milyonu geçmesini beklediklerini söyledi.

YAŞAM 06.08.2019, 13:25
Salda 1 milyonu geçebilir!

Burdur'da Kurban Bayramı tatili sebebiyle alınacak önlemlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur'daki ören yerleri ve müzelerin ziyaretçi sayısının geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre yüzde 60'ın üzerinde arttığını dile getirdi.

Doğa harikası Salda Gölü'nün ziyaretçi sayısı hakkında da gazetecileri bilgilendiren Burdur Valisi Hasan Şıldak, şunları söyledi:
"Salda Gölü ziyaretçi sayısında bu sene 600 bini geçtik. Sene sonunda bir milyonun çok üzerinde bir sayıyla Salda Gölü'ndeki sezonu kapatacağız. Gölde yapılan bütün düzenlemeler, çevreye son derece titiz, çevre kirliliğini engellemeye ve aynı zamanda turizmin gerektirdiği günübirlik hizmetleri vermeye yönelik."

Burdur Valisi Hasan Şıldak, gölün çevresindeki doğal sit alanında ve yakınında izinsiz yapılaşmaya izin vermediklerini anlattı.

Projelendirdikleri bölgelerdeki yapılan çalışmalarda çevreye ve doğaya saygılı malzemeler kullandıklarını açıklayan Burdur Valisi Hasan Şıldak, "Bölgede çevre kirliliği oluşturmayacak uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu açıda gölümüzün bulunduğu Beyaz Adalar alanında yaptığımız düzenlemeler ve günübirlik hizmetlerle ilgili kat ettiğimiz mesafe ortada. Basındaki haberleri de bu alandaki çalışmalarımızın sonuçlarının iyi bir yansıması olarak görüyorum." diye konuştu.

Yapılan toplantıya, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç ve kaymakamlar katılımda bulundu.

Yorumlar (0)