'Sakin şehir' turizme kazandırılacak!

Ordu'da "sakin şehir" unvanlı Perşembe ilçesindeki Hoynat Adası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

YAŞAM 24.02.2020, 15:18 24.02.2020, 17:51
'Sakin şehir' turizme kazandırılacak!

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Hoynat Adası'nın tepeli karabatakların Türkiye'de yuva yaptığı tek yer olarak bilindiği aktarıldı.

Adanın cazibesinin artırılması için çalışma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, belediyenin "kuş cenneti" olarak da bilinen Hoynat'ın karşısına ziyaretçiler için "otopark ve seyir noktası" oluşturmak üzere peyzaj projesi hazırladığı belirtildi.

Açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi, kumsal alanın ulaşılabilir olması ve kullanımının artırılması adına ahşap basamaklarla deniz seviyesine iniş sağlayacak. Alanda araç güvenliğini oluşturabilmek adına ise binek araçlar ve tur otobüsleri için otopark ile adayı seyre gelen ziyaretçilerin kullanabileceği bir mobil büfe ve piknik masaları yerleştirilecek." denildi.

Tepeli karabatak kuşları, gümüş renkli martılar...

Bir zamanlar gemiciler tarafından depo ve sığınak olarak kullanılan Hoynat Adası, şimdilerde "tepeli karabatak kuşlarının ve gümüş renkli martıların" yaşam alanı oldu.

Kuş gözlemcileri tarafından bu yönüyle ilgi çeken ada, kıyıya yakın olması nedeniyle kumsaldan ve yol kenarından izlenebiliyor.

Yorumlar (0)