Sakarya’da “dur” ihtarına uymayan zanlıyı öldüren uzman çavuş tutuklandı 

Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda “dur” ihtarına uymayan zanlı, kaçtığı sırada bir uzman çavuş tarafından vurularak öldürüldü. O çavuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

YAŞAM 17.11.2021, 10:05 18.11.2021, 16:01
Sakarya’da “dur” ihtarına uymayan zanlıyı öldüren uzman çavuş tutuklandı 

14 Kasım Pazar günü Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda 18 farklı suçtan 30 farklı sabıkası olan ve hakkında arama kararı bulunan 40 yaşındaki Levent Yalın’ın saklandığı adres belirlendi. Karapürçek ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi’ndeki dağ evine düzenlenen operasyonda jandarma ekipleri, Yalın’a “dur” ihtarında bulundu. Fakat sabıkalı adam, jandarmanın ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. 



Uzman çavuş kaçan sabıkalıyı vurdu 

Sabıkalı adam kaçarken onu durdurmak isteyen bir uzman çavuş tarafından vuruldu. Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı ve yaralama olayı hakkında soruşturma başlatıldı. 3 jandarma personelinin gözaltına alındığı soruşturma sırasında Levent Yalın, hastanede hayatını kaybetti. Bunun üzerine Yalın’ı vuran 1 uzman çavuş tutuklanarak cezaevine gönderilirken 2 jandarma personeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Silahlar incelemeye alındı 

Soruşturmada gözaltına alınan 3 jandarma personelinin olay esnasında kullandığı silahlar, balistik incelemeye gönderildi. Hayatını kaybeden Yalın’ın cenazesi ise Karapürçek Merkez Camii’deki cenaze namazının ardından toprağa verildi. 

Yorumlar (2)
halil 2 yıl önce
Adamın zaten birçok suçdan sabıkası varmış kesin silahıda varmıştır asker onu vurmasa belki o askeri vuracaktı bence nefsi müdafaa vuranın ellerine sağlık bir pisliği dünyadan temizlemiş o askeri tutuklamak yerine bence madalya vermeliler.
Efe 2 yıl önce
Jandarmayı öldürülmeli