Sakarya'da üvey kızını öldürdüğü iddia edilen şahsın 27 yıla kadar hapsi istendi

Sakarya’ya bağlı Geyve ilçesinde 2 yaşında olan üvey kızı Esma Asel Kolat’ı darbettiği iddiasıyla tutuklanan kişinin yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanık olarak yargılanan anne hakkında 2 aydan 1 yıla kadar, tutuklu sanık Emre S. hakkında ise en az 27 yıla kadar hapis cezası istenirken, dava 22 Haziran 2021'e ertelendi.

YAŞAM 02.03.2021, 22:57 03.03.2021, 14:57
Sakarya'da üvey kızını öldürdüğü iddia edilen şahsın 27 yıla kadar hapsi istendi

Korkunç olay, Geyve ilçesinde 27 Kasım 2018'de yaşanmıştı. 2 yaşında olan Esma Asel Kolat'ın, üvey babası Emre S. tarafından darbedildiği öne sürülmüştü. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilerek tedavi altına alınan minik çocuğun kafasında çatlaklar olduğu tespit edildi. Meydana gelen olayın ardından üvey kızını hastanelik ettiği öne sürülerek daha evvel gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen üvey baba Emre S. ile anne F.K., Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerçekleştirdiği itiraz doğrultusunda tekrar gözaltına alındı. Üvey baba Emre S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, anne F.K.’nin ise tutuksuz olarak yargılanmasına karar verildi. Minik çocuğun ölümü ile sonuçlanan olayda Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul gören iddianamede, anne F.K. hakkında 'kötü davranış' suçundan 2 aydan 1 yıla kadar, üvey baba Emre S. hakkında ise 'çocuğu kasıtlı olarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan ise en az 27 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Suçlamaları reddetti

Söz konusu davanın bugün görülen duruşmasına ise tutuksuz sanık anne F.K. iştirak etmezken, Esma Asel K.'nin babası Halit K., tarafların avukatları ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı avukat hazır bulundu. Sanık şahıs ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile duruşmaya iştirak etti. Söz alan iddia makamı, delillerin bir araya getirildiğini belirterek, mütalaa hazırlanması maksadıyla ek süre verilmesini ve bu sırada da sanığın tutukluluk haline devam edilmesini talep etti. Duruşma esnasında söz hakkı isteyen sanık Emre S., kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiğini, söz konusu suçu işleyecek biri olmadığını, bu nedenle de uzun süren tutukluluk halinin göz önünde bulundurularak serbest bırakılmasını talep etti.

Öz çocuğuna da şiddet uygulamış

Esma Asel Kolat’ın ölümü ile ilgili hazırlanan adli tıp raporunda, talihsiz çocuğun ölümünden 3 hafta evvel kafa travması tanısı ile hastaneye getirildiğini dile getiren sanık avukatları, cinsel tacize maruz kaldığına ilişkin bulguya da rastlanmadığına işaret etti. Soruşturmanın ilk adımında sanığın yeterli miktarda delil olmaması sebebi ile serbest bırakıldığını ve yerel medyada yer bulan haberlerin etkisi ile sanığın yeniden tutuklandığını dile getiren sanık avukatları, 2 seneyi aşkın bir süredir cezaevinde bulunan Emre S.’nin mağdur olduğunu kaydederek tahliyesini talep etti. Sanığın kendi öz çocuğuna sözlü ve fiziksel baskı uygulaması nedeni ile Düzce’de bulunan bir hastanede tedavi aldığına ilişkin raporları mahkeme dosyasına ekleyeceğini dile getiren müşteki avukatı, tanık beyanları ve sanığın suça meyilli olması nedeni ile tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Tarafların avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, mütalaa hazırlanması maksadıyla iddia makamına süre verilmesine, bu çerçevede sanığın tutukluluk halinin sürmesine karar vererek, duruşmayı 22 Haziran'a erteledi.







Yorumlar (0)