Sakarya'da 'hayvan koruma derneğinde' horoz dövüştürürken yakalandılar

Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesinde 77 kişinin içinde bulunduğu Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği'ne güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlendi. Operasyonda kıskıvrak yakalanan Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyonu Genel Başkanı Hikmet Neğuç'un savunması, 'bu kadarına da pes' dedirtti.

YAŞAM 03.02.2021, 18:57 04.02.2021, 14:48
Sakarya'da 'hayvan koruma derneğinde' horoz dövüştürürken yakalandılar

Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesinde bulunan Kuyumcullu Mahallesi’nde 'horoz dövüşü' yapıldığına dair ihbar alan jandarma güçleri, 77 kişinin içinde olduğu Hayvanları Koruma ve Yetiştirme Derneği’ne operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda suçüstü yakalanan kişilerden bazılarının İstanbul, Bolu, Düzce ve Kocaeli gibi şehirlerden geldiği ve araların iş insanlarının da olduğu öğrenildi.

Gerçekleştirilen operasyonun ardından ise yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemleri çerçevesinde maske takma kuralına ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesi ile 77 kişiye 242 bin 550 TL, aynı kişilere kumar oynama suçundan 102 bin 872 TL olmak üzere, toplamda 345 bin 422 TL idari para cezası uygulandı.



Savunması 'pes' dedirtti

Baskın gerçekleştirilen dernekte kıskıvrak yakalanan Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyonu Genel Başkanı Hikmet Neğuç ise durumun bir müsabaka olduğunu ve kültürel bir miras olarak atadan kaldığını öne sürerek, “Bu, bizim kültürel mirasımızdır. Horoz müsabakaları derneklerimizde gerçekleştirilir. Hakem kontörlünde, ölümcül olmayan, belli bir süre zarfı içerisinde bitirilen bir etkinliktir. Dövüş ise kaçak bir şekilde gerçekleştirilen, sonucunda ölüm olan bir şeydir. Bu, ülkemizin hemen her yerinde gerçekleştirilen kültürel bir mirasımızdır. Kültürümüzün bir parçasıdır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, ülkemizin de her yerinde yapılıyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde hayvan sporları ve sergileri kanunu çıkmasını istiyoruz. Bu yasaklarla ülkemiz bir yere varamaz, ülkemizi dünyanın gerisinde bırakır. Burası yalnızca bir hayvan derneğidir. Hayvan sporları ülkemizde çok yaygındır. Horoz dışında; boğa, deve, atmaca gibi hayvanlarla da spor yapılır. Bu kültürel bir etkinlik. İnsanlar çocuklarını parka götürüyorlar eğlenmek için, biz de buraya geliyoruz. Fakir fukaranın kışlık halk eğlencesidir horoz sporları. Dünyanın her bölgesinde serbest olan bir şeydir. Biz de serbestlik istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)