Sahurda davulcu istemiyorlar… 600 senedir davul yasak!

Bursa’da, Şeyh Selahaddin Buhari’nin türbesinin bulunduğu Dedeler köyünde, türbeye hürmeten yaklaşık 6 asırdır davul sesi duyulmuyor. 

YAŞAM 10.04.2022, 13:42 11.04.2022, 10:41
Sahurda davulcu istemiyorlar… 600 senedir davul yasak!

Keles ilçesi sınırları içinde bulunan Dedeler köyü, ilginç bir özelliği ile dikkat çekiyor. Sadece Ramazan ayında değil, diğer aylarda da davul çalınmasını istemeyen köy sakinleri, köylerinde Şeyh Selahaddin Buhari’nin türbesinin yer aldığını, ona hürmeten 6 asırdır davul sesine izin vermediklerini dile getirdiler. 

“Bu sadece Ramazan ayına özgü bir durum değil”

6 asırdır devam eden bu geleneği bu sene de devam ettirdiklerini dile getiren Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, kendisinin de Dedeler köyünden olduğunu belirterek, “Bu yaklaşık 600 seneye yayılmış bir gelenek diyebiliriz aslında. Dedeler köyümüzde önemli bir türbe bulunuyor. Şeyh Selahaddin Buhari Hazretleri’nin kabri köyümüzde yer alıyor. Kendisine karşı çok büyük bir hürmet ve saygı var doğal olarak. O sebeple köyümüzde hiçbir şekilde davula izin verilmiyor. Bu sadece Ramazan ayına özgü bir durum da değil ayrıca. Diğer aylarda da hiçbir şekilde bu köyümüzde davul sesini duyamazsınız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)