Sahte zannettiği parayı bankacılara gösterince sevinçten havalara uçtu

Kocaeli’nde market işletmeciliği yapan Kerim Canbaz, bankamatiğe yatırmak istediği 200 liralık banknotun bir türlü kabul edilmemesi sonrası sahte olduğunu zannetti. Parayı banka yetkililerine gösteren Canbaz, gerçeği öğrenince büyük sevinç yaşadı. 

YAŞAM 17.07.2022, 11:16 17.07.2022, 11:22
Sahte zannettiği parayı bankacılara gösterince sevinçten havalara uçtu

Kandıra ilçesinde market işletmeciliği yapan Kerim Canbaz, bayram yoğunluğunda biriken paraları bankaya yatırarak değerlendirmek istedi. Yanına aldığı paralarla bankamatiğin yolunu tutan Canbaz, 1 adet 200 liralık banknotun bir türlü kabul edilmemesi sonrası şüpheye düştü. Defalarca kez parayı yatırmaya çalışan ancak bir türlü başarılı olamayan Canbaz, ardından banka yetkilileri ile görüşmeye karar verdi. 

Gerçeği bankacılardan öğrendi

Büyük bir üzüntü içinde parayı banka yetkililerine gösteren Canbaz, paranın sahte değil hatalı basım olduğunu öğrendi. Bankacılarla yaptığı konuşmada, bu konuda çok sayıda meraklı koleksiyoncunun olduğunun öğrenen Canbaz, büyük sevinç yaşadı. Bankacılar aracılığıyla bazı koleksiyoncuların numarasını alan market sahibi, hatalı basım para için kendisine çeşitli teklifler geldiğini ancak kendi belirledikleri rakamın altına satmayı düşünmediklerini dile getirdi. 

Diğer banka yetkililerine de göstererek teyit etti

Canbaz’ın kendilerine getirdiği 200 liralık banknotu inceleyen banka yetkilileri, Atatürk siluetinin üstünde 200 ibaresinin bulunduğunu gördü. Parayı başka bankaların yetkililerine de gösteren Canbaz, bir kez daha paranın hatalı basım olduğunu teyit etti. Bankamatiğin parayı kabul etmemesi sonrası şüpheye düşerek büyük üzüntü yaşadığını dile getiren market sahibi, sonrasında gerçeği öğrenmesi ile çok mutlu olduğunu dile getirdi. Hatalı basım parayı satarak oğlunu yurt dışında okutmak istediğini dile getiren Canbaz, düşük bir bedelle parayı elden çıkarmak istemediğini vurguladı. 

“Paranın sahte olduğunu zannettim”

Yaşadıkları olay hakkında detayları paylaşan market sahibi Kerim Canbaz, “Ben market işletmecisiyim. Bayram döneminde inanılmaz bir yoğunluk oldu. Günlük kaç müşteri geldiğini dahi hesaplayamadık. Çok bereketli bir dönem geçti. Eşimle beraber bir değerlendirme yaptık, kasada biriken parayı bankayı yatırıp değerlendirelim dedik. Bunun üzerine bankaya gittim, parayı yatırdım. Ancak bir adet 200 liralık banknot kabul edilmedi. Defalarca kez denedim ama yine onaylanmadı. Bunun üzerine paranın sahte olduğunu zannettim. Büyük üzüntü yaşadım” ifadelerini kullandı. 

“Para bir türlü kabul edilmeyince içime bir kuşku düştü”

Şüpheye düşmesinin ardından parayı banka yetkililerine gösterdiğini dile getiren Canbaz, “Para bir türlü kabul edilmeyince içime bir kuşku düştü. Hemen banka yetkilileri ile görüştüm, parayı gösterdim. Parayı incelediler ve sahte olmadığını, hatalı basım olduğunu söylediler. Bu konuda çeşitli koleksiyoncuların olduğu belirterek, yardımcı olabileceklerini dile getirdiler. Ben bunları duyunca büyük sevinç yaşadım. Parayı sahte zannediyordum” şeklinde konuştu. 

“Çeşitli teklifler var ama benim de kafamda belirlediğim bir miktar var”

Bankacılar aracılığıyla koleksiyonculardan çeşitli teklifler aldığını dile getiren Canbaz, “Çeşitli görüşmelerimiz oldu. Elimdeki parayı tek bir bankaya göstermedim. Çeşitli banka yetkililerine de gösterdim, onlar da hatalı basım olduğunu teyit etti. Onlar aracılığıyla da bazı koleksiyoncularla irtibata geçtik. Çeşitli teklifler var ama benim de kafamda belirlediğim bir miktar var. Bu rakamın altına satmak istemiyorum. Oğlumu yurt dışında okutmak ve sermaye yapmak istiyorum. Böylesine önemli bir eseri ucuza elden çıkarmayacağım. Gerekirse kasada öylece bekler, zamanı geldiğinde müşterisi çıkar” dedi. 

“Atatürk siluetinin üzerinde 200 ibaresi var”

Elindeki hatalı basım paranın özelliklerini paylaşan Canbaz, “Bu para hatalı basılmış. Bankacılar parayı incelediklerinde, Atatürk siluetinin üzerinde 200 ibaresini gördüler. Ben hiç dikkat etmemiştim. Bankacıların uyarısı sonrası ben de fark ettim. Bu ülkemizde çok sık rastlanan bir durum değil. Ufak bir araştırma yaptım, buna benzer 1 para daha var. Onun dışında buna benzer bir para göremedik. Türkiye’de 2 paradan birisi şu an bizde. Çeşitli teklifler geliyor ama şu an bizi tatmin eden bir rakam söz konusu değil” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)