Sahte savcının tuzağına düşen yaşlı çift, 30 yıllık birikimlerini kaptırdı

Çorum'un Osmancık ilçesinde, savcı olarak kendisini tanıtan bir şahış, yaşlı bir çifti tuzağa ağına düşürerek 30 yıllık birikimleri olan 400 bin TL’ye değerindeki parasını ve ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. İhbar sonrası harekete geçen ekipler, dolandırıcıyı paralarla beraber yakaladı. 

YAŞAM 04.11.2021, 12:46 05.11.2021, 09:32
Sahte savcının tuzağına düşen yaşlı çift, 30 yıllık birikimlerini kaptırdı

Olay, Çorum'un Osmancık ilçesinin İnal köyünde yaşandı.

Yaşlı çifti 400 bin TL dolandırdı

İddiaya göre, köye ticari taksi ile gelen bir şahıs, 79 yaşındaki Emin Cıbır ile 83 yaşındaki Fatma Cıbır çiftinin yaşadığı evi sorduktan sonra, telefonla Emin Cıbır'ı aradı. Savcı olarak kendisini tanıtan dolandırıcı, telefonla Cıbır’ın kızı olan Yeter Cıbır ile konuşmaya başladı. Evlerinde, bir soruşturma nedeni ile arama yapılacağını belirten şahıs, Cıbır ailesinin evine gidip, ziynet eşyaları ile paralarını kendilerine teslim etmesini istedi. Dolandırıcıların tuzağına düşen Cıbır çifti, ziynet eşyaları ile paralarını, savcı olarak kendilerini tanıtan dolandırıcıya teslim etti. Ziynet eşyaları ile paraları alan şahıs, ardından taksiyle köyden ayrılarak kayıplara karıştı. 

Dolandırıldıklarını fark edince şikayetçi oldular 

Yakınlarının uyarısı sonrası dolandırıldıklarını fark eden Cıbır çifti, suç duyurusunda bulunmak üzere savcılığa başvurdu. İhbar üzerine olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, çifti dolandıran şüphelinin kimlik bilgilerini tespit etti. Polis ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda, Çorum’da bir kişiyi daha dolandırdığı fark edilen şahıs, Niğde Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gerçekleştirilen operasyon sonucunda ziynet eşyaları ve paralarla beraber yakalandı. Gözaltına alınan şahıs, daha sonra adliyeye sevk edildi. Duruşması görülen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

"Aklımızı karıştırdı" 

Yaşadıklarını anlatan Yeter Cıbır, “Evde oturduğum esnada bir telefon geldi. Arayan şahıs, babamın evde olup olmadığını sordu ve 'Evinizde silah var mı?' diye sordu. Ben de ‘Yok’ dedim. 'Paranız, altınınız var mı' şeklinde soru sorunca ‘Biraz var’ dedim. Ardından, 'Jandarma ekipleri geliyor, evinizi arayacak. Biz savcıyız, jandarmayız ve polisiz’ dedi. Ben de inandım. Telefonla konuştuğum esnada aniden bir adam kapının önüne dikildi. Telefondaki kişi, sorular soruyordu. ‘Parayı ve altını getir, jandarmaya teslim et dedi. Tutanak tarzında bir şey tuttu, ben de imzaladım. Tapu gibi, bu senedin olacak, onu sakla, kimseye gösterme’ dedi. Ayrıca bir adam, ineğimizi almış parasını bize vermemişti, o olayı da anlatmıştım. Telefondaki adam da ‘Tamam, ben jandarma yollarım, onu alırım. 15 dakika sonra gelip paranızı alın’ dedi bana. Konuşma sürerken kapı açıldı, eniştem geldi. Kiminle konuştuğumu bana sordu. Telefondaki kişi, ‘Telefonu eniştene ver dedi. Enişteme, ‘Paranız varmış, onu aldık. Paranızı verelim, gelin’ dedi. Eniştem de bunun üzerine Osmancık’a gitti. 'Telefonu kapatmayın,15 dakika sonra enişteniz gelince paranızı vereceğiz’ diyordu. Ben de paramızı almışlar diye seviniyorum. İnandım, ne bileyim. Babam hasta, annem hasta, ben hasta, aklımızı karıştırdı” sözlerini kullandı. 

"20-30 yıllık birikimleriydi" 

Dolandırıcının, köye ticari taksi ile geldiğini anlatan Cıbır ailesinden Yücel Demir, “Ekmek yapıyorduk. Ticari taksi ile köye gelen biri telefonla konuşarak yürüyüp, 'Emin Cıbır’ın evini arıyoruz' diyerek yanımızdan geçti. Kardeşimle babama ‘Parayı getir' demiş, bunlar da paraları getirmiş. Ben bunları duyunca geldim hemen, ‘Ne oldu?’ diye sordum. ‘Biz çarpıldık, altınları teslim ettik, gitti adam.’ dediler. 300-400 bin TL’lik birikimleriydi. Maaşlarını harcamıyorlardı. 20-30 yıllık birikimleriydi” şeklinde açıklama yaptı.

Dolandırıcılara birikimlerinin hepsini kaptıran Emin Cıbır, yaşananları, “Dolandırıcı evden çıktıktan sonra aniden kayboldu. Telefonla konuşuyordu, ben de onu dinledim. 'Sende dolar varmış teslim et bakalım' dedi. Ben de getirdim. ‘Burada sayamadım, aşağıya inip ışıkta sayayım' dedi bana. Dışarı çıktı, ben de peşinden gittim yer delindi, içine girdi adeta adamı kaybettim.” şeklinde anlattı.

Yorumlar (0)