Sahte para bastılar! Yakayı ele verdiler

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde sahte para ve evrak bastığı tespit edilen 3 kişinin, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 

YAŞAM 25.11.2020, 15:05
Sahte para bastılar! Yakayı ele verdiler

İstanbul'da bir örgüt tarafından önemli miktarda sahte para basılacağı ve söz konusu paraların piyasaya sürüleceği tespit edildi. Bunun üzerine polis ekipleri hemen harekete geçti. 

Konuya ilişkin başlatılan tahkikat dâhilinde Ataşehir ilçesinde bir adres bulundu. Polis ekipleri tarafından söz konusu adrese baskın gerçekleştirildi. Baskın esnasında 3 şüpheli, polis ekiplerince suçüstü yakalandı. 

İş yerinin matbaa atölyesi olarak çalıştığı belirlendi. Sahte oldukları tespit edilen önemli miktarda dolar, yapılan aramalar sırasında ele geçirildi. Pasaport, ehliyet ve değerli evraklar da aramalar sırasında bulundu. 

Öte yandan, söz konusu adreste yer alan, sahte evrak ve para basımında kullanıldığı saptanan makinelere de polis ekipleri tarafından el konulduğu öğrenildi. 

Matbaa atölyesi olarak çalışan iş yerinde aramaların devam ettiği bildirildi. Burada polis ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların, sorgu için emniyete sevk edildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)