Sahte ‘oturum izni’ dağıtan şirkete operasyon!

Sahte evraklarla oturum izinleri olmayan ve sınır dışı edilmesi gereken yabancı vatandaşlara ‘izin belgesi’ düzenleyerek dolandırıcılık yapan bir şirkete operasyon düzenlendi.

YAŞAM 17.06.2022, 16:24 19.06.2022, 11:41
Sahte ‘oturum izni’ dağıtan şirkete operasyon!

İstanbul Şişli’ye bağlı Mecidiyeköy’de danışmanlık şirketi olarak faaliyet gösteren bir iş yerinin, sınır dışı edilmesi gereken ve oturma izni olmayan yabancı uyruklu kişilere Türkiye’de sahte evrak düzenledikleri tespit edildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gelen bilgiler üzerine harekete geçti.

Dolandırıcılar, sosyal medya aracılığı ile yakayı ele verdi

Habere göre; söz konusu olan iş yerinin çeşitli sosyal medya kanalları üzerinden duyuruyla ‘ikamet izni verilmeyen yabancılara süresiz ikamet izniyle deport kaldırma işlemleri’ yaptıkları başlıklıları ile paylaşımlarda bulunduklarını tespit eden emniyet ekipleri, önceki gün o şirkete operasyon düzenledi. Baskında yakalanan Azerbaycan uyruklu iş yeri sahibi A.H. gözaltına alındı.

Baskında 7 adet noter belgesi ele geçirildi

Baskın sırasında yapılan arama çalışmalarında 2 tane Azerbaycan ve Türkmenistan pasaportu, doğum belgeleri ile şahadetname, tane noter belgesi, pasaport, kullanma tasarrufu yalnızca sahiplerinde bulunması zorunlu olan 6 ayrı e-imza, kimlik ve benzeri kalemlerden muhtelif evrak fotokopileri ve 1 dizüstü bilgisayarla dolandırıcılıktan elde edildiği düşünülen 3 bin 600 dolar kadar para ele geçirildi.

Danışmanlık şirketine kesilen ceza: 12 bin lira

İş yeri sahibi A.H. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makam tarafından tutuklandı. Cezaevine gönderilen A.H.’nin üzerine kayıtlı olan danışmanlık şirketine ise 12 bin TL idari para cezası verildi.

Yorumlar (0)