Sahte doktor soruşturmasında yeni gelişme

Tekirdağ'da 'sahte doktor' Ayşe Özkiraz hakkında açılan dava çerçevesinde yargılanmasına devam edildi. Özkiraz, "Dersimi aldım. Eğitim hayatımı sürdürmek istiyorum. Tahliyemi istiyorum." dedi.

YAŞAM 21.03.2023, 19:58
Sahte doktor soruşturmasında yeni gelişme

Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ayşe Özkiraz, cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile iştirak etti.

Genç kız, savunmasında, evvelki beyanlarını yinelediğini kaydederek, tahliyesini talep etti. 

Ardından mahkemede okunan uzman raporunda, Özkiraz'a ait incelenen kimlik kartlarındaki sahteciliğin kolay bir şekilde fark edilemeyeceği, aldatma yeteneğinde olduğu, dakstil yardımıyla kartların üzerinde kapamalar gerçekleştirildiği fakat incelemeler neticesinde kartların külliyen sahte ve aldatmaya haiz olduğunun saptandığı kaydedildi.

Özkiraz'ın avukatı Kemal Uçar ise raporun Yargıtay kriterlerine uygun olmadığını iddia etti. Raporun kendilerine bildirilmesini talep eden Uçar, müvekkilinin tahliyesi isteminde bulundu.

Mahkeme başkanının "Kan grubuna ilişkin kartı sen mi doldurdun?" sorusuna Ayşe Özkiraz, "Kartı staj eğitimi esnasında laboratuvardaki görevli personel doldurmuştu. 'M' harfini ise ben eklemiştim. Dersimi aldım. Eğitim hayatımı sürdürmek istiyorum. Tahliyemi istiyorum." şeklinde yanıt verdi.

Savcı mütalaasında Özkiraz'ın, hastanede görev icra eden hekimin yanına gidip dikiş ve muayene yaptığının, farklı branşlarda operasyonlara iştirak ettiğinin tespit edildiğini kaydederek, tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar vererek, duruşmayı 28 Mart tarihine erteledi.



Olay

Çerkezköy Devlet Hastanesinden yetkililer, hastanede uzman bir hekimin yanında yaklaşık olarak dört aydır gözlemci asistan olarak yer alan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuş, gerçekleştirilen araştırmada diplomalarının gerçek olmadığı anlaşılan ve emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan Ayşe Özkiraz, çıkarıldığı hakimlik tarafından 25 Kasım'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Sağlık Bakanlığı, olay ile ilgili tahkikat başlatmış ve müfettiş atamıştı.

Sanık hakkında hakkında hazırlanan iddianamede, 'resmi belgede sahtecilik yapma' suçundan iki seneden beş seneye değin, 'özel belgede sahtecilik yapma' suçundan bir seneden üç seneye değin, '1219 sayılı Kanun'a muhalefet' suçundan ise iki seneden beş seneye değin hapis cezası istenmişti. 

Yorumlar (0)