Sahipli köpeğin saldırdığı çocuk can verdi

Van'da sahipli köpeğin saldırısı neticesinde ağır şekilde yaralanan Mete Durna (9), tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak can verdi. Köpeğin sahibinin gözaltına alındığı öğrenildi.

YAŞAM 30.01.2023, 22:25 31.01.2023, 17:36
Sahipli köpeğin saldırdığı çocuk can verdi

İpekyolu ilçesine bağlı olan Selimbey Mahallesi üzerinde ikamet eden Durna, arkadaşlarıyla birlikte oyun oynadığı esnada sahipli bir köpeğin saldırısına maruz kaldı.

Vücudunun muhtelif yerlerinden ve boğazından yaralanan talihsiz çocuk, ihbarda bulunulması üzerine olay mahalline yönlendirilen sağlık personelleri tarafından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildi.



"Bana da saldırdı"

Olaya tanık olan Muhammet Emin Küçük adlı yurttaş, basın mensuplarına, "Çocuklar siteye ait olan bahçenin içinde top oynuyorlardı. Aniden sesler yükseldi. Gidip bir baktığımda köpeğin çocuğun boğazını ısırdığını gördüm. Hayvana bağırdım ve bana da saldırmaya başladı. Bir süre sonra uzaklaştı. Ambulansı çağırdık. Sağlık ekipleri gelene değin çocuğun boğazına tampon yaparak kanı durdurmaya çalıştım." şeklinde konuştu.

Operasyona alınan Durna, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Çocuğun vefat haberini duyan bazı yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Durna'nın naaşı Van Adli Tıp Kurumunun morguna nakledildi.



Tahkikat başlatıldı

Hadisenin akabinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı. Köpeğin sahibi olduğu belirlenen H.K., emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Durna'ya saldıran köpek ise belediye personelleri tarafından yakalanarak Van Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine nakledildi. 

Yorumlar (0)