Şahin ve atmacalar, güzellik yarışmasında

Rize'ye bağlı Ardeşen ilçesinde 'şahin-atmaca' festivali yapıldı.

YAŞAM 31.10.2021, 19:50
Şahin ve atmacalar, güzellik yarışmasında

Vali Erdal Ata Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Avni Kahya, şahin ve atmaca kültürünün kentte ve Artvin'de uzun senelerdir süren bir gelenek olduğunu ifade etti.

"Bu bir yaşam biçimi"

Kültürün sürmesi için festivalin bu sene ikincisini düzenlediklerini belirten Kahya, "Atmaca ve şahin kültürü oldukça önemli bir yaşam biçimi ve doğayı koruma şekli. Atmaca ve şahin tutkunları hayvanların doğal yaşam alanlarını, suyu ve doğayı korur. Çünkü şahin, atmaca ormana ve suya gereksinim duyar. Bu kuşların tutkunları bu işi hayat biçimi olarak görür." şeklinde konuştu.

Kahya, Rize-Artvin bölgesinin göç yolu üzerinde bulunduğunu ve bu geleneğin uzun senelerden beri bilinçli bir biçimde sürdüğünü de kaydetti.

75 atmaca doğaya salındı

Konuşmaların tamamlanmasının ardından festival çerçevesinde yetenek ve güzellik yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya 13 kişi şahin, 36 kişi ise atmaca ile katılım gösterdi. Güzelliğe ek olarak en uzak mesafeye uçabilme yarışı da yapıldı. Festivalde derece alanlara kupaları takdim edildi.

Konuşmaların akabinde katılımcılarca ayaklarındaki bağları koparılan 75 atmaca ise doğal yaşam alanına salındı.























































Yorumlar (0)