Sahile vuran 45 yunus için zamanla yarış!

Amerika Birleşik Devletleri'nde sahile vuran onlarca yunus, çevrede bulunan insanlar tarafından kurtarıldı.

YAŞAM 11.08.2020, 12:42
Sahile vuran 45 yunus için zamanla yarış!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde 45 yunus sahile vurdu. IFAW (Uluslararası Hayvan Refahı Fonu) gönüllüleri, 45 yunusu sürükleyerek denize geri döndürdü.

Uluslararası Hayvan Refahı Fonundan yapılan açıklamaya göre, Massachusetts eyaletinin Wellfleet bölgesinde liman görevlileri ihbarda bulunarak 45 yunusun sahile vurduğu bilgisini verdi.

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) yöneticilerinden Stacey Hedman, 45 yunusu kurtarma operasyonu ile ilgili "Cape Cod Times" gazetesine açıklamada bulundu. Stacey Hedman, Uluslararası Hayvan Refahı Fonuna bağlı Deniz Memelileri Kurtarma ve Araştırma ekibinin, "Gut" olarak bilinen sahil şeridine gittiğini ve karaya vuran yunusların birçoğunda güneş yanığı oluştuğunu gördüğünü, birçoğunun da aşırı sıcağa maruz kaldığını tespit ettiklerini bildirdi.

Yunusların karaya vurma nedeni ile ilgili olarak "denizdeki gelgit değişiklikleri" değerlendirmesinde bulunduklarını belirten Stacey Hedman, yunusları suyun dışında yüzemediklerini görmenin çok üzücü olduğunu söyledi.

Stacey Hedman, Uluslararası Hayvan Refahı Fonundan yaklaşık 50 gönüllünün, yunusları kurtarmak için zaman kaybetmeden harekete geçtiğini belirtti.

Gönüllülerin özel sedyeler kullanarak onlarca yunusu deniz sularına taşıdığını ifade eden Uluslararası Hayvan Refahı Fonu yöneticisi Stacey Hedman, ekibin bir taraftan da yunuslara "intravenöz sıvılar ve vitaminler" vermeye çalıştığını dile getirdi.

Uluslararası Hayvan Refahı Fonu gönüllülerinin bazı ağır yunusları römorklarla denize taşıdıklarını bazılarını da teknelerle derin sulara bıraktıklarını anlatan Stacey Hedman, sağlık durumu çok kötü olan ve yaşama ihtimali bulunmayan 2 yunusa ise ötenazi yapıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)