Sahilde yürüdüğü için ceza kesilen Türk: “Ödemeyeceğim” 

Antalya’da bir Türk, kısıtlama döneminde mayosu ve plaj havlusu ile sahilde görüldü. Polis ekipleri tarafından durdurulan Umut A.’ya ceza yazıldı. 

YAŞAM 03.05.2021, 14:22 04.05.2021, 10:05
Sahilde yürüdüğü için ceza kesilen Türk: “Ödemeyeceğim” 

Sokağa çıkma kısıtlaması sürerken Antalya Konyaaltı’nda yaşayan Umut A. isimli vatandaş, denize girmek üzere havlusu ve mayosu ile sahilde yürürken polislerin denetimine takıldı.

Polisler, Umut A. isimli vatandaştan “muafiyet belgesi” istedi. Belgesini göstermeyen Umut A.’dan ceza yazılmak üzere kimlik belgesi istendi. Polisler, genç adamı ekip otosunun yanına götürmek istediğinde ise ikili arasındaki muhabbet dikkat çekti.



Rahat tavırları dikkat çekti

Umut A. isimli vatandaş, rahat tavırlar içerisinde şu cümleleri kurdu: “Polis bizim canımız ciğerimiz. Varsın bize ceza yazan polis olsun. Ben polise ‘artist’ dedim. ‘Aktör’ de olabilir. Polis kardeşimiz oruç olabilir ama ben tutmuyorum. Birbirimize saygı göstermemiz gerek. Allah’tan başka kimseden korkmam. Siz de maskeden değil Allah’tan korkun.”



Polisten makas almak istedi

Umut A., kendisine ceza yazan polisten makas almak istedi. Elini öpmek amacıyla harekete geçen Umut A., “Allah seni affetsin. Ne yazıyorsun? Az yaz. Amelleriniz sizi kurtaracak mı? Ceza yazılması beni memnun etti ama ödemeyeceğim.” şeklinde konuştu.



Konuşmaları faydasız kaldı

Umut A.’nın konuşmaları, polisi ikna etmeye yetmedi. Ekipler, maske takmama cezası olarak 900 Türk lirası, kısıtlamayı ihlal etme cezası olarak da 3 bin 150 Türk lirası ceza yazdı. 

Yorumlar (0)