Sahibinin öldüğünü anlayan köpekler çevredekilere haber verdi

Deniz kenarında bulunan çadırında senelerdir iki köpeğiyle birlikte yaşayan 65 yaşındaki adam yaşamını yitirince bir köpeği kapıya yatarken, diğeri ölen adamın arkadaşlarına gidip garip hareketlerle çadıra gelmelerini sağladı.

YAŞAM 10.07.2021, 23:29 11.07.2021, 14:34
Sahibinin öldüğünü anlayan köpekler çevredekilere haber verdi

Söz konusu olay, Kemer ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Kındılçeşme Sahili'ndeki çadırında ikamet eden Süleyman Çetinkaya, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Akciğer ve kalp sorunu olduğu öğrenilen Çetinkaya, hastaneden taburcu edilip çadırına döndükten kısa bir süre sonra yatağına yarı uzanmış biçimde hareketsiz kaldı. Çetinkaya’nın köpekleri sahiplerinin durumunu hissedince biri çadırın kapısına hareketsiz yatarak bekledi, diğeri 300 metre uzaklıktaki kampinge gidip Çetinkaya’nın arkadaşlarına garip hareketler yaparak dikkat çekti. Bunun üzerine Eyüp Eren adlı yurttaş, yanına su ve meyve suyu alarak Çetinkaya’nın bulunduğu çadıra geldi. Çetinkaya’nın hareketsiz bir şekilde yattığını görünce uyuduğunu düşünen Eren, sarstığı adam tepki vermeyince öldüğünü anladı ve emniyet güçlerini aradı.

Vefat etti

Olay mahalline gelen polis ekibinin nabız alamadığı talihsiz adamın sağlık ekibi tarafından gerçekleştirilen muayenesinin ardından vefat ettiği kesinlik kazandı.

"Bütün gün bir şey yemedi"

Köpeğin yanına gelerek garip hareketlerle çadıra gelmesini sağladığı Eyüp Eren, "Köpeklerden biri yanıma geldi ve beni buraya getirmeye çalıştı. Çadıra gittim, hareketsiz bir şekilde duruyordu. Hemen yetkilileri aradım. Ateş'e bundan sonra biz bakacağız. Bize haber verdiğinden beri yatıyor, hiç gitmedi. Köfte verdik fakat yemedi. Bütün gün bir şey yemedi." ifadelerini kullandı.

Köpekler sahiplendirildi

Yaşlı adamın cenazesinin götürülmesinden sonra da çadırın önünde hareketsiz bir şekilde yatmaya sürdüren köpek, Çetinkaya'nın bir arkadaşı tarafından sahiplenilirken, sahibinin vefat haberini veren diğer köpek yakındaki kampingde sabaha dek hareketsiz bir şekilde yattıktan sonra sahibinin öldüğü çadırı kontrol edip geri döndü.





Yorumlar (0)