Sağlıkta şiddet durmuyor: Doktoru oksijen tüpüyle kovaladılar!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde görev yürüten Doktor Esra Ersöz Genç (35), akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitiren hastanın yakınlarının saldırısına uğradı. Hasta yakınlarından bazıları, serviste bulunan camları kırıp, oksijen tüpü ile genç doktora saldırdı. Gözaltına alınarak serbest bırakılan saldırganlardan İ.A. (35), bugün yeniden gözaltına alındı.

YAŞAM 27.04.2020, 13:00 27.04.2020, 17:40
Sağlıkta şiddet durmuyor: Doktoru oksijen tüpüyle kovaladılar!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sağlıkta şiddetin engellenmesine ilişkin yasa geçti. Fakat bu gelişme bile sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları durduramıyor.

Dün sabah Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde çirkin bir saldırı yaşandı. 

Akciğer kanseri sebebiyle tedavi altına alınan ve solunum güçlüğü çeken 65 yaşındaki T.D. yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

Bunun üzerine haberi alan hasta yakınları, acil servisten girerek, görevliler ile tartışmaya başladı. Bazılarının serviste bulunan camları kırarak, oksijen tüpü ile serviste görevli Doktor Esra Ersöz Genç’e saldırdıkları görüldü. 

Hasta yakınları, özel güvenlik görevlileri ile polis ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. Olay sonucu gözaltına alınan şüpheli, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

"O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu"

Dr. Esra Ersöz Genç, yaşadığı olayı sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

Dr. Genç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasta yakınları önce zorla kapalı servise girmeye çalıştı, kapılar, camlar kırıldı. Güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık (elimdeki kesikler bu arada oldu sanırım). Sonra servisin iç kapısını da zorla açarak, 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise, ellerini kollarını sallayarak girip, sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu. Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum."

"Ben kendimi güvende hissetmiyorum"

Saldırganların serbest bırakıldığını ve kendisini güvende hissetmediğini kaydeden Dr. Genç, şunları aktardı:

"Benim yaşadığım şok, adli muayenem, pansumanım, ifade vermem şahsın gözaltı süresinden uzun sürdü. Şimdi bunlar dışarıda. ‘Sağlıkta şiddet yasası çıktı’ diyorlar. Ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak, evime aileme sağ sağlam dönebilecek miyim? Bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?"

"Ölüme çare olsa, hekimler ölmezdi"

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaşananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Prof. Dr. Özlü, yaptığı paylaşımda, "İleri evre akciğer kanserli, tek akciğeri alınmış ve gün içinde iki kez hayata döndürülen hasta vefat edince, yakınları acilde dehşet saçmışlar. Ölüme çare olsa, hekimler ölmezdi. Şiddete müsamaha gösterilmemeli." ifadelerine yer verdi. 

Oksijen tüpüyle saldıran şahıs gözaltında

Doktor Esra Ersöz Genç'e saldırarak oksijen tüpüyle kovalayan İ.A. (35), bugün yeniden gözaltına alındı. 

Yorumlar (0)