Sağlıklı Yemek Tarifleri

Yediklerinize dikkat etmek istiyor ama aynı zamanda da salata gibi yiyecekler yemek istemiyorsanız doğru yerdesiniz! Sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmek, insan vücudu için çok önemlidir.

YAŞAM 27.02.2021, 22:57
Sağlıklı Yemek Tarifleri

Eğer yediklerinize dikkat etmez ve düzensiz bir şekilde beslenirseniz kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. İşte birbirinden güzel ve bir o kadar da sağlıklı yemek tarifleri:

Kavanozda Hızlı Kahvaltı: Sağlıklı beslenme denilince akla ilk olarak kahvaltı öğünü gelir. Kahvaltı, diğer öğünlerden çok daha önemlidir ve kahvaltı olmadan sağlıklı beslenmek biraz zordur. Kahvaltı için çok fazla vaktiniz yok ise bu kahvaltı tam size göre. Ayrıca hem sağlıklı hem de mideyi yormuyor. İlk öncelikle bir kavanozun içine yulaf ekleyin ve üzerine süt ilave edin. Daha sonra tarçın ve balı da ekleyerek iyice karıştırın. Ağzını kapatıp dolapta bir gece beklettikten sonra içine muz ekleyin. Ceviz ve bademleri de ekledikten sonra kahvaltınız hazır hale geliyor.

Mantarlı Tavuk: Eğer mantarı seviyor fakat yanında et yemeden doymuyorsanız bu tarif tam size göre. Tavukları pişirdikten sonra mantarları iri iri doğrayın ve tavayı ısıtmaya alın. Isınan tavaya zeytinyağı ekleyin ve yağ ısındıktan hemen sonra mantarları eklemeye başlayın. Mantarlar suyunu çekince istediğiniz baharatları atın ve mantarları bir tabağa alın. İsterseniz önceden pişmiş tavuğu aynı tavada marine edebilirsiniz. Tavuklar marine edildikten sonra gerisi sizin sunum yeteneğinize kalıyor.

Izgara Hindi Göğüs: Tavuk yapmaktan sıkıldıysanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Hindi göğüsleri zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsak tozları ile iyice marine edin ve buzdolabına atarak 30 dakika bekletin. O sırada tavayı ısıtın ve ısınan tavaya göğüsleri alın. İyice piştikten sonra soğanları iri iri doğrayın ve tabağın altına soğanları koyun. Üstüne de hindi göğsü ekledikten sonra tarifiniz hazır, afiyet olsun.

Yorumlar (0)