Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı: Ekipler sel bölgesinde!

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar nedeniyle çok sayıda ilçede su baskını meydana geldi. Ekipler, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için harekete geçti. Kuvvetli yağışların ilerleyen saatlerde daha tehlikeli hale geleceği kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgede görevlendirilen sağlık personeli sayısı hakkında paylaşımda bulundu.

YAŞAM 27.06.2022, 14:57 27.06.2022, 15:20 Hakan Öksüz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı: Ekipler sel bölgesinde!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için kırmızı kodlu uyarı vererek sel riskine dikkat çekmişti. Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'ta şiddetli yağışların etkili olacağını bildiren Meteoroloji, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı yapmıştı. 

"İş yerlerini açmayın" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise su baskını riski nedeniyle Zonguldak'taki iş yerlerinin açılmaması gerektiğini bildirmişti. Evlerin ilk katlarında oturan vatandaşlara da uyarıda bulunan AFAD, binaların üst katlarına çıkılması gerektiğini aktarmıştı. 

Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki Kastamonu kenti, gece saatlerinde şiddetini artıran yağışlarla mücadele ediyor. Aşırı yağışlardan dolayı debisi yükselen Söke Çayı üzerinde yer alan 4 köprü trafiğe kapatıldı. İnebolu ilçesinde bulunan iş yerleri ile binaları su bastı.

Bakan Koca'dan paylaşım

Sel felaketlerine ilişkin Twitter'dan paylaşım yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgedeki yoğun yağışlar nedeniyle görevlendirilen sağlık personeli sayısını açıkladı. 

İlerleyen saatlerde risk artacak!

Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki şiddetli yağışlarla mücadele eden ekipler, bölgede yaşayan vatandaşların can güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Kuvvetli yağışların ilerleyen saatlerde daha tehlikeli hale geleceği bildirildi. 

Karabük ve Bartın'da da kuvvetli yağışlar etkili oluyor

Karabük ve Bartın'da da şiddetli yağışlar nedeniyle günlük hayat durma noktasına geldi. Bartın Valiliği, "Kent genelindeki kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlar, yarın (salı) idari izinli sayılacaktır." açıklamasında bulundu. Karabük Valiliği ise şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerde heyelan riskinin bulunduğunu bildirdi. 

Yorumlar (0)