Sağanak yağışlar geliyor: Meteorolojiden 17 il için uyarı!

Bugün İstanbul için uyarı veren Meteoroloji ve Afet Koordinasyon Merkezi, gürültülü kuvvetli sağanak yağışın kent genelinde etkili olacağını duyurdu. Şehrin bazı kesimlerinde ise yağışlar görülmeye başladı. Akşam saatlerine kadar etkisini hissettirecek gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara ve İstanbul’un da içerisinde yer aldığı 17 il için kuvvetli yağış uyarısı yapmıştı.

YAŞAM 15.08.2022, 09:26
Sağanak yağışlar geliyor: Meteorolojiden 17 il için uyarı!

Ankara ve İstanbul’un da içerisinde olduğu 17 şehir için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Bu duyurunun ardından İstanbul'da tahmin edilen kuvvetli yağış şehrin belirli noktalarında kendisini hissettirmeye başladı. Şişli, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde meydana gelen yağışlar sebebiyle sürücüler trafiğe çıkmakta zorluk yaşadı. Yağışların bölgesel ve aralıklı olarak akşam vakitlerine kadar etkisini göstereceği ifade ediliyor.

Meteoroloji 17 ili uyardı

MGM tarafından açıklanan verilere göre, günün erken vakitlerinden itibaren kuzeybatı bölgelerde meydana gelecek gök gürültülü sağanak ve sağanağın, Marmara'nın doğu ve güneyinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’un doğusunda, Batı Karadeniz'de Eskişehir, Kastamonu, Karabük, Bartın, Bolu, Zonguldak, Düzce ve Çankırı etrafı ile Ankara'nın batı ve kuzey ilçelerinde yerel ve aralıklı olarak kuvvetli gerçekleşmesi bekleniyor.

“Olası sorunlara karşı tedbir alın” uyarısı yapıldı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Erken Uyarı ve Tahmin Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, sabahın erken vakitlerinden itibaren İstanbul’un kuzeybatı bölgelerinde gök gürültülü sağanak ve sağanak öngörülüyor.

Yağışların, Marmara'nın doğu ve güneyde (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) yerel ve aralıklı şekilde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Sağanak sebebiyle meydana gelmesi olası hortum, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve muhtemel sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Yağışlar akşam saatlerine kadar kuvvetli şekilde görülecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından AKOM'dan alınan mevcut radar ve meteorolojik uydu verileri doğrultusunda sağladığı incelemelere göre, yağışların saat 06.00'dan sonra etkisini fazlalaştıracağı ve 18.00'e kadar bölgesel olacak şekilde üzere gök gürültülü sağanak ve kuvvetli sağanak şeklinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Ankara Valiliği uyardı

Ankara Valiliği ise yağış uyarısı veren kentlerden oldu. Ankara'nın barı ve kuzey kesimlerinde gök gürültülü yağışların etkili olacağı bildirdi.

Yorumlar (0)