Sağanak yağışlar 4 kenti vurdu! Deniz çamura bulandı…

Meteoroloji’nin günler öncesinden uyardığı sağanaklar yağışlar, Yalova, Bursa, Tekirdağ ve Eskişehir’de hayatı felç etti. Birçok iş yeri ve ev sular altında kalırken, Mudanya’da ise deniz çamur rengini aldı. 

YAŞAM 15.08.2022, 12:18 15.08.2022, 13:39
Sağanak yağışlar 4 kenti vurdu! Deniz çamura bulandı…

Günler öncesinden Marmara Bölgesi ve İç Anadolu’nun batı kesimleri için uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerde sağanak yağış beklendiğini duyurmuştu. Uyarı mesajı sonrası sağanak yağışlar özellikle Yalova, Bursa, Tekirdağ ve Eskişehir’de etkili oldu. Sokaklarda oluşan su birikintileri sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlanırken, birçok ev ve işyerini ise su bastı. Ekiplerin yoğun mesai harcadığı 4 ilde rögarlar taştı, sokak ve caddeler göle döndü. 

Mudanya’da denizin rengi değişti

Bursa’nın Mudanya ilçesinde ise sağanak yağışlar ile birlikte deniz çamur rengini aldı. Bazı araçların yolda mahsur kaldığı belirtilirken, trafikte uzun kuyruklar oluştu. Şiddetli yağışların yanı sıra birçok bölgede fırtına da etkisini arttırdı. Fırtına ile beraber birçok ağaç devrilirken, belediye personelleri ise tıkanan rögarları açmak için saatlerce mücadele etti. Mudanya-İstanbul hattında sefer yapan İDO ve BUDO feribotları da olumsuz hava koşulları sebebiyle zor anlar yaşadı.







Yorumlar (0)