Sağanak yağış ve sel uyarısı!

Türkiye'nin batı kıyıları için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Özellikle İzmir, Muğla ve Aydın çevrelerinde aşırı yağışa bağlı olarak sel meydana gelebilir. Sağanak yağışların, Marmara üzerinden de ülkeye giriş yapacağı, önümüzdeki ilk günlerde etkisini artıracağı değerlendiriliyor.

YAŞAM 04.01.2021, 08:23
Sağanak yağış ve sel uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı son değerlendirme ve tahminlere göre Türkiye'nin batı kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinde İzmir ve Çanakkale'nin kıyı tarafları, akşam saatlerinden sonra da Kıyı Ege, Marmara'nın batısı, Uşak, Manisa, Burdur ve Denizli çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Yağışlar gece İzmir, Balıkesir, Aydın ve Çanakkale'nin kıyı kesimlerinde metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşecek şekilde kuvvetli olması öngörülüyor. Sabah ve gece yurdun doğu tarafında don ve buzlanma olayıyla beraber yurdun iç ve doğu bölgelerinde yer yer sis ve pus hadiseleri oluşacağı değerlendiriliyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarında ciddi bir farklılık olmayacak. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde olacak. 
Rüzgâr genel olarak güneydoğu ve doğu, Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeydoğu ve kuzey yönlerden hafif esecek, ara sıra ise orta kuvvette esecek. Akşam saatleri sonrası Kıyı Ege ile Marmara'nın güneybatısında yer yer kuvvetli rüzgâr öngörülürken, saatteki hızı 40 ila 70 kilometre hıza sahip olan kısa süreli fırtınalar bekleniyor.

İllerde hava

İSTANBUL: 16°C. Parçalı bulutlu ve zamanla çok bulutlu.

ANKARA: 13°C. Az bulutlu ve zamanla parçalı bulutlu.

İZMİR: 17°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Kıyı kesimleri öğle saatlerinde, il geneli ise akşam saatlerinde sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görecek. Yağışlar gece saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olacak.

ANTALYA: 20°C. Parçalı bulutlu. Zamanla çok bulutlu. Batı kesimleri gece saatlerinde sağanak yağışlı.

ZONGULDAK: 18°C. Az bulutlu ve zamanla parçalı bulutlu.

TRABZON: 15°C. Az bulutlu.

ERZURUM: 2°C. Az bulutlu ve açık.

DİYARBAKIR: 13°C. Az bulutlu ve açık.

Yorumlar (0)