Sağanak yağış geliyor

Yurdun batı kesimlerine uyarı yapan Meteoroloji, sağanak yağışın etkili olacağını bildirdi. Sıcaklık diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde geçecek, hava güneşli ve parçalı bulutlu olacak.

YAŞAM 08.02.2021, 09:55 08.02.2021, 17:59
Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre; Türkiye geneli parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Batı Marmara sağanak yağışlı ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece vakitlerinde Bingöl ve Erzurum çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.

Çığ riski

Sabah ve gece vakitlerinde doğu ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu bölgelerde don ve buzlanma oluşması öngörülüyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde çığ riski bulunuyor. Hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 8 °C üzerinde olacağı değerlendirilen Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kar erimesi yaşanacak. Kar erimesi sebebiyle su baskını oluşabilir ve dik yamaçlarda çığ riski bulunuyor. Bu nedenlerle, bazı olumsuzluklar yaşanabileceği ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıkları Karadeniz kıyı kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde 3 - 6 °C artacak, diğer yerlerde ciddi bir değişiklik olmayacak. Türkiye genelinde havanın mevsim normallerinin 6 ila 10 °C üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgâr

Rüzgâr; güneybatı ve güney yönlerden İç Anadolu, İç Ege, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Batı Akdeniz'de saatteki hızı 40 ila 70 kilometre olan fırtına şeklinde, Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında yer yer saatteki hızı 60 ila 90 kilometre olan kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu nedenle yetkililer, doğal gaz, baca ve soba gazı zehirlenmeleri, direk ve ağaç devrilmesi, çatı ve tabela uçması ile ulaşımda aksamalar gibi tehlikelere karşı tedbirli ve dikkatli olunmasının yarar sağlayacağı vurgusu yapıyor.

Yorumlar (0)