Sağanak yağış beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için sağanak yağış uyarısında bulundu. Ege ve Marmara'da hava sıcaklıkları yükselecek, Karadeniz kıyılarında azalacak. Kıyı Ege, Marmara'nın güneyi ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde saatteki hızı 70 kilometreye varan fırtınalar bekleniyor.

YAŞAM 10.01.2021, 10:19 11.01.2021, 09:47
Sağanak yağış beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre, Türkiye'nin iç, batı ve kuzey kesimlerinin parçalı bulutu ve yer yer çok bulutlu; Ege, Marmara, Karadeniz, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerler ise az bulutlu geçecek.

Yağışlar

Yağışlar; İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Balıkesir'in batı ve kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olacak.

Buzlanma ve don

Bu sabah ve gece vakitlerinde ülkenin doğu kesimlerinde don ve buzlanma olaylarıyla birlikte, doğu ve iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadiseleri yaşanacak.

Hava sıcaklıkları

Ege ile Marmara'da hava sıcaklığı 2-4 °C artacak, Karadeniz kıyılarında 1-3 °C azalacak. Diğer yerlerde ise hissedilir bir değişiklik yaşanmayacak. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-10 °C üzerinde olması bekleniyor.

Rüzgâr

Rüzgâr genellikle güneyli yönlerden, Trakya'da ise kuzeydoğu ve kuzey yönlerden hafif esecek, ara sıra orta kuvvette oluşacak. Kıyı Ege, Marmara'nın güneyi ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi hatta yer yer saatteki hızı 40 ila 70 kilometre olacak kısa süreli fırtına oluşması öngörülüyor.

İllerde hava

Ankara: 14 °C
Parçalı bulutlu, çok bulutlu. Aralıklı yağmurlu (yerel olmak üzere) ve sağanak yağışlı.

İstanbul: 10 °C
Çok bulutlu. Aralıklı yağmurlu (yerel olarak kuvvetli olmak üzere) ve sağanak yağışlı.

İzmir: 21 °C
Parçalı bulutlu, çok bulutlu. Aralıklı sağanak yağışlı.

Adana: 22 °C
Parçalı bulutlu, az bulutlu.

Antalya: 20 °C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.

Samsun: 15 °C
Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu. Yarın öğle sonrası sağanak yağışlı.

Trabzon: 16 °C
Parçalı bulutlu.

Erzurum: 3 °C
Parçalı bulutlu, az bulutlu.

Diyarbakır: 13 °C
Az bulutlu ve açık.

Yorumlar (0)