Sağanak ve kar uyarısı!

Doğu ve Kuzey'de sağanak yağış ve kar yağışı, iki bölgede ise fırtınalı şeklinde rüzgâr bekleniyor.

YAŞAM 22.11.2020, 09:03 23.11.2020, 17:30
Sağanak ve kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı son değerlendirme ve tahminlere göre, Türkiye'nin doğu ve kuzey kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Orta ve Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Sakarya, Ardahan ve Tokat çevreleri ile Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir ile Bursa'nın kuzey ilçeleri yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak yağış, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması öngörülüyor.

Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun doğusu ve kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, gece saatleri sonrası ise Marmara bölgesi genelinde yer yer sis ve pus oluşması örgörülüyor.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarında ise ciddi bir değişikliğin olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri dolaylarında olacağı belirtiliyor.

Rüzgârlar

Rüzgâr ise genel olarak kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli rüzgâr

Marmara ile Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına biçiminde, saatte 40 ila 70 kilometre hızda esmesi öngörülüyor.

Bu yüzden uzmanlar vatandaşları, fırtına biçiminde esecek rüzgârın özensiz yapılar üzerinde olumsuz etkiye sebep olabileceği, çatı uçması, tabela sökülmesi gibi kazalara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Yorumlar (0)