Sağanak ve "aşırı sıcak" uyarısı!

Meteoroloji güneş ışınlarının dik konumda yansıdığı 11.00-16.00 saatleri arasında, özellikle yaşlıların, çocukların ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

YAŞAM 02.09.2020, 08:34
Sağanak ve "aşırı sıcak" uyarısı!

Türkiye'nin kuzeydoğu kesimleri için sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde ise hava sıcaklıklarında 4 ila 8 derece dolaylarında artış beklendiğini bildirdi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin ve değerlendirmelerine göre, 2 Eylül Çarşamba günü (bugün) yurdun kuzeydoğu kesimlerinde havanın parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

Ardahan, Kars ve Bayburt çevreleri ile Artvin'in iç, Gümüşhane'nin doğu ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere havanın sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması öngörülüyor. Diğer yerlerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklıkları Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde 2 ila 4 derece arasında, Türkiye'nin diğer yerlerinde ise 4 ila 8 derece arasında ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aşırı sıcakların yaşlı, çocuk ve kronik hastalar için büyük risk teşkil ettiğini hatırlatarak, özellikle bu grupların güneş ışınlarının dik olarak geldiği 11.00-16.00 saatlerinde mümkün olduğunca güneşe maruz kalmamaları ve güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)