Sağanak, kar yağışı, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Mart 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde hava sıcaklığı 8-15 derece düşecek. Sağanak yağış ve kar yağışı etkili olacak.

YAŞAM 29.03.2023, 08:15 29.03.2023, 17:05 Hakan Öksüz
Sağanak, kar yağışı, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün ülke genelinde sağanak ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in kıyısı ile Güney Ege'nin kıyı bölgelerinin dışındaki yerler yağışlı geçecek. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak yağış etkisini gösterecek.

Bu bölgelerde kar yağışı var

Yurdun diğer bölgelerinde ise kar yağışları görülecek. İç Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Akdeniz, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile kuzeyi yanı sıra Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Sakarya, Bilecik ve Bursa çevrelerinde kar yağışlarının yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında ciddi düşüş

Yurt genelinde hava sıcaklığı 8-15 derece arasında azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek. İstanbul'da bugün ortalama hava sıcaklığı 7 derece, Ankara'da 3 derece ve İzmir'de 12 derece olacak. Yurdun batısı ile Akdeniz'de rüzgar kuzeyli yönlerden, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (50-70 km/saat) esecek.

Toz taşınımı ve çığ uyarısı

Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinin düşeceği uyarısı yapıldı. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yamaçlarında çığ riski devam ediyor.

Yorumlar (0)