Saflar "sosyal mesafeli" ve düzenli tutuldu

Tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da sosyal mesafeli (SM) ikinci cuma namazı kılındı.

YAŞAM 05.06.2020, 14:51
Saflar "sosyal mesafeli" ve düzenli tutuldu

Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ikinci haftasında Müslümanlar, cuma namazı için camileri sosyal mesafe kurallarına ve hijyen tedbirlerine göre doldurdu.

İstanbul'un selatin camilerinden Fatih Camisi'nde cemaat saatler öncesinden camiye akın etmeye başladı.

Fatih Belediyesi ekipleri cami girişlerinde cemaate tek kullanımlık seccade ve maske dağıtırken, bazı vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri seccade ve kartonlarla birlikte camiye girerek avlu ve bahçede sosyal mesafeli saf tuttu.

Erkekler cami içerisinde ve bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak işaretlemelerin yapıldığı noktalarda saf tutarken; kadınlar ise kendileri için özel olarak hazırlanan iç avluda, yine sosyal mesafe kurallarına göre namaz kıldı.

Fatih Camisi'nde namaz öncesi görevlileri, hijyen tedbirlerine ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi ve özen gösterilmesi için sıkça anons yaptı.

Cuma namazı öncesi Fatih Camisi'nde vaaz verilmezken, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından hazırlanan hutbe de normal hutbelere göre daha kısa tutuldu.

Cuma namazının farzının eda edilmesi sonrası, cemaatten camiden sosyal mesafe kurallarına uyarak ayrılmaları istendi.

Selatin camilerinden Sultanahmet Camisi, Büyük Çamlıca Camisi, Büyük Selimiye Camisi'nde de muhteşem manzaralar ortaya çıktı.

Yorumlar (0)