Rusya’dan soğuk hava dalgası geliyor! Yaz ve kış bir arada yaşanacak

5 günlük hava tahmin raporunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinden düşük şekilde seyreden hava sıcaklığının yükseleceğini ve hafta sonu için vatandaşları güneşli bir havanın beklediğini açıkladı. Pazartesi gününden sonrasında ise Rusya tarafından gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi içerisine girilecek ve hava sıcaklığı büyük bir oranda düşüş yaşayacak.

YAŞAM 09.09.2022, 11:15 09.09.2022, 12:40
Rusya’dan soğuk hava dalgası geliyor! Yaz ve kış bir arada yaşanacak

Yurdun genelinde kendisini hissettiren yağışlı ve serin hava bugünde dahil olmak üzere etkisini yitirecek. Hafta sonu için hava sıcaklıkları artacak, soğuk esen rüzgarlar ise hafifleyecek. Havaların ısınması sonrasında yeniden yaz mevsimi içinde gibi hissedilecek.

Soğuk hava Rusya’dan geliyor

3 gün kadar devam edecek olan sıcak havanın sonrasında Rusya tarafından gelen soğuk hava dalgası yurdun genelinde etkili olacak. Türkiye, önümüzdeki pazartesinin sonrasında Rusya’dan gelen soğuk havanın etkisi altına girecek.

Cuma'dan başlayarak çarşamba gününe kadar devam edecek olan haftada hem kışı hem de yazı bir arada yaşayacağız.

9 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan verilere göre, yurdun kuzeydoğu bölgelerinin parçalı bulutlu, diğer kısımların ise açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının doğu, iç ve kuzey bölgelerde 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer bölgelerde ise önemli bir farklılık görülmeyeceği düşünülüyor.

Rüzgarın çoğunlukla kuzeyli, bölgesel olarak Akdeniz şeridi ile güneydoğu bölgelerde güneyli doğrultudan hafif, ara sıra orta şiddetli esmesi bekleniyor.

9 Eylül 2022 İstanbul hava durumu

İstanbul'da az ve parçalı bulutlu bir hava durumu tahmin edilirken, hava ısısının mevsim normallerinden biraz düşük olması tahmin ediliyor. İşte İstanbul’da saatlik olarak hava durumu…

09.00 - 12.00 hissedilen sıcaklık 25 derece

12.00 - 15.00 hissedilen sıcaklık 27 derece

15.00 - 18.00 hissedilen sıcaklık 27 derece

18.00 - 21.00 hissedilen sıcaklık 23 derece

21.00 - 24.00 hissedilen sıcaklık 19 derece

İstanbul’da hafta sonu hava durumu nasıl?

Hava sıcaklıklarının İstanbul'da bugünden itibaren yükselmeye ve mevsim normalleri düzeyine geleceği tahmin ediliyor. İstanbul'da hafta sonu için güneşli bir hava yaşanması beklenirken, en yüksek sıcaklığın da 32 derece olacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)