Rus turistlere acente şoku! Madrid’e gitmek istediler, Mardin’e geldiler

İspanya’nın Madrid şehrine gitmek üzere bir acenteyle anlaşan Rus turistler, yapılan hata sebebiyle kendilerini Mardin’de buldu.

YAŞAM 09.11.2022, 16:57 10.11.2022, 05:54
Rus turistlere acente şoku! Madrid’e gitmek istediler, Mardin’e geldiler

Rusya’dan İspanya’ya gezmek için yola çıkan Rus turistler, acentenin yaptığı yanlış sonucunda neye uğradıklarını şaşırdı. İstanbul aktarmalı şekilde Madrid’e geçeceklerini düşünen Rus turistler, uçaktan indiklerinde Mardin’de olduklarını anladı. Yabancı acente şirketinin Madrid ile Mardin isimlerinde karışıklık yapmasıyla meydana gelen hadisede, Rus turistler, Mardin’de 1 gece konakladıktan sonra Madrid’e geçti.

10 gün geçti, aynı hata tekrarlandı

Edinilen bilgilere göre, yabancı acente şirketi, 10 gün kadar sonra aynı yanlışı tekrar ederek 3 kişilik Rus grubu Madrid yerine Mardin’e yolladı. Gelen turistler, Mardin’e ayrı bir zamanda yine geleceklerini ifade ederek, Madrid’e geçti.

İspanya'nın Madrid kentinin varış isminin “MAD” olduğu, Mardin'in ise “MQM” şeklinde sistemde bulunduğu aktarıldı.

“Madrid’i bekliyorlardı, Mardin’e geldiler”

Söz konusu durum hakkında konuşan Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Arslan Paşaoğlu, “Bundan bir buçuk ay öncesinde Moskova’dan yola çıkan ve Madrid’e gitmeyi planlayan turistleri acente şirketi bir hatayla Mardin’e yolluyor. Tabi normal olarak bu kişiler Mardin’e indiklerinde büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Madrid’e gidecekken Mardin’e geldiler. Tabi havalimanından kente çıkıyorlar, buranın güzelliğini gördüklerinde de çok beğeniyorlar. Bu olay bizlere gelince tabi hemen gidip yardım ettik. Ertesi gün Madrid’e aktarmalı şekilde uçakla geri dönüş yaptılar. Aynı hata aradan 10 gün sonra oldu. 3 kişiden oluşan turist grubunu Madrid yerine Mardin’e yolladılar. Bu gelen kişiler de aynı şekilde beğendi. 3 gün burada konakladılar. Daha sonra yeniden geleceklerini ifade ettiler.” dedi.

Yorumlar (0)