Rus profesör, sırt çantasında kesilmiş kollarla bulundu!

Rus profesör, polisler tarafından nehirden çıkartıldı ve polis, bir insana ait kesilmiş kolların sırt çantasında bulunduğunu söyledi.

YAŞAM 11.11.2019, 12:55
Rus profesör, sırt çantasında kesilmiş kollarla bulundu!

Rus kolluk kuvvetleri teşkilatları, ülkenin  manşetlerni ele geçirenbir olayla karşı karşıya ve St. Petersburg kentindeki  bir öğrencinin ölümü üzerine önde gelen bir tarihçiyi sorguluyor.

Nehirden çıkartılan adamın sırt çantasında kesilmiş kollar vardı

Müfettişler, cumartesi sabahının erken saatlerinde bir adamın tarihi kentin göbeğindeki bir su yolu olan Moika Nehri'nden çekildikten sonra ceza davası açtılar. Rusya'nın en üst kanun uygulayıcı kuruluşu olan Araştırma Komitesi, yaptığı açıklamada, adamın taşıdığı sırt çantasında bir çift kesilmiş kol ve silah bulunduğunu ve adamın şüpheli olarak gözaltına alındığını söyledi.

Öğrencisi olduğu ortaya çıktı

Olaydaki şüpheli, akademik ünü olan bir tarih profesörü. Rus devlet haber ajansları, onu St. Petersburg Devlet Üniversitesinde profesör Oleg Sokolov olarak tanımladı. Halen hastanede hipotermi tedavisi görüyor. Üniversite biyografisine göre, Sokolov Fransa askeri tarihinde uzman ve üniversitenin Modern ve Çağdaş Tarih bölümünde profesör.
Kolluk kuvvetleri yetkilileri Rus devlet haber ajansı RIA-Novosti'ye, kurbanın parçalanmış vücdunun, profesörün eski bir öğrencisi olan Anastasia Yeshchenko'nun Sokolov'un ait olduğunu ve profesörün dairesinde bulunduğunu söyledi. 

Beraber araştırmalar yapıyorlardı

Devlet haber ajansı TASS 'e göre, güney Rus şehri Krasnodar' dan St. Petersburg 'a okumak üzere geldi ve Sokolov ile birlikte araştırmacı olarak çalışıyordu. Ayrıca, polis memurlarının Sokolov'un bazı öğrencilerini dövdüğünü ve bu olayların daha önce basına taşındığını ekledi.

TASS, Sokolov'un cinayeti itiraf ettiğini, Soruşturma Komitesi'nin St. Petersburg şubesine aktarıldığını belirtti. Rus devlet haber ajansları, soruşturmanın bir parçası olarak Moika Nehri'ni araştıran dalgıçların bir çantada başka bir kişinin kalıntılarını da keşfettiğini bildirdi. TASS, insan kalıntılarının bir erkek olduğu varsayılan başka bir kişiye ait olduğunu ve polisin o kişinin kimliğini belirlemek için çalıştığını söyledi. Keşiflerin Yeshchenko'nun ölümüyle ilgili olup olmadığı açık değil.

Napolyon kılığına girerek olarak tarihsel canlandırmalar yapıyordu

Petersburg Devlet Üniversitesi tarih bölümünün internet sitesine göre Sokolov, Napolyon Bonapart ve Napolyon savaşları üzerine bir dizi monografiler hazırlıyordu.Tarihsel yeniden canlandırıcı olarak da çalışan Sokolov, Napolyon döneminin üniformalarıyla sıkça görünüyordu ve film ve TV için tarihi reprodüksiyon üzerine danışmanlık yapıyordu.

Yorumlar (0)