"Robin Hood" yine bakkal borçlarını kapattı!

İstanbul'un farklı semtlerinde dar gelirli ailelere para yardımında bulunan ve "Robin Hood" olarak tanınan iş insanı, bu kez Diyarbakır’da ortaya çıktı. İş insanı, şehirde bulunan bazı bakkalları gezerek toplam 12 bin 500 liralık borcu kapattı.

YAŞAM 13.02.2020, 11:46
"Robin Hood" yine bakkal borçlarını kapattı!

İstanbul'un farklı semtlerinde dar gelirli ailelere para yardımında bulunan ve "Robin Hood" olarak tanınan iş insanı, veresiye defterlerini kapatarak vatandaşlara para dağıtmayı sürdürüyor.

En son Diyarbakır’da ortaya çıkan iş insanı, Yenişehir ilçesine bağlı Fiskaya Mahallesi'nde bulunan Mehmet Kızılhan'ın bakkalına giderek vatandaşların 12 bin 500 liralık borcunu kapattı. 

Veresiye defterinin yapraklarını parçalayan "Robin Hood", hem vatandaşları hem de esnafı sevindirdi. Vatandaşlar, teşekkürlerini sundukları gizemli iş insanını tanımak istediklerini kaydetti. 

"Peşin verip borç kâğıtlarını yırtıp aldı"

Bakkal Mehmet Kızılhan, "Robin Hood"un 12 bin 500 liralık borcu kapattığını, aynı zamanda veresiye defterini yırttığını kaydederek, "Biri geldi, haber verdi, bu mahallenin borçlarının hepsini sileceğini söyledi. Bende gel dedim, yan komşum olan berberi çağırdım. Defterimi kontrol etti, toplam 12 bin 500 lira paramı peşin verip borç kâğıtlarını yırtıp aldı. Kim buraya borcunu ödemeye gelirse borçlarının silindiğini söylüyorum, herkes 'Allah ondan razı olsun' diyor. Kiminin borcu 500 lira, kiminin 100 lira, hepsini sildi." ifadelerini kullandı. 

"Bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir şey gördüm"

Vatandaşlardan İrfan Yapan, borcunun silindiğine inanmadığını ve bakkala gelip yeniden sorduğunu belirterek, "Geçen camiye gittim. Millet birinin gelip mahallenin borçlarını sildiğini söyledi, bende çok inanmadım, gelip sordum 'Borcum ne kadar' diye. Borcumun olmadığını söyledi. Ben o anda sevindim, Allah razı olsun borcumu sildi. Ben bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir şey gördüm. Ben şeker, yağ, çorba gibi şeyler almıştım. O adamı görürsem çok teşekkür edeceğim." dedi. 

"Uzun boylu, esmer biriydi"

Gizemli hayırseveri gören berber Adnan Katmer, borcu kapatan şahsın uzun boylu ve esmer biri olduğunu ifade etti. Katmer, "Geçenlerde bir yardımsever gelip burada vatandaşlarımızın borçlarını sildi, Allah ondan razı olsun. Uzun boylu, esmer biriydi. Vatandaşların borcunu silenden Allah razı olsun." diye konuştu. 

Yorumlar (0)