‘Robin Hood’ Çanakkale’de…

Çanakkala’de kendisini Robin Hood adıyla tanıtan kimliği belirsiz bir şahıs aracılarla dar gelirli mahallelerdeki vatandaşların borçlarını ödeyerek yüzlerini güldürüyor.

YAŞAM 25.01.2021, 12:55 26.01.2021, 10:43
‘Robin Hood’ Çanakkale’de…

Çanakkale Gelibolu’da dar gelirli vatandaşların olduğu yerlere gidip bakkallardaki veresiye defterleri kapatan ve paraya ihtiyacı olan kişilere üzerinde Robin Hood yazan zarflarla paralar gönderen hayırsever bir kişi düşük insanları mutlu etmeyi sürdürüyor.
İlk olarak sokaklarda hurda toplayıp geçinen evli ve 4 çocuk babası 58 yaşındaki Hasan Başak’ın evine su ve elektrik parası gönderildi.

“Devamlı yardım geliyor”

Geçtiğimiz yıl da kendisine yardım götürüldüğünü ve Robin Hood’a çok teşekkür ettiğini söyleyen Başak, “Bu yardımları gönderen ağabeyden Allah razı olsun. Çok ihtiyacımız vardı. 200 TL ile su ve elektriği yatıracağız. Devamlı olarak yardımlar geliyor. Gönderen kişiden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Adını biz de bilmiyoruz”

Robin Hood’un yardım ettiği kişilerden bir başka vatandaş 28 yaşındaki Ramazan Malhatun ise, “2019 senesinin Mart ayından beri pandemi başından bu zamana dek, Gelibolu’da adını bilmediğimiz kendisini ‘Robin Hood’ şeklinde tanıtan hayırsever bir vatandaş aracı bir kişiyle yardımlarını bize ulaştırıyor. Pandemi dolayısıyla çalışamayan engelli vatandaşlarımıza yardımlarda bulunuyor. Gelibolu’daki bakkalları gezerek çalışamayan ve borcunu ödeyemeyen vatandaşların borçlarını karşıladı. Adını bilmiyoruz aracı ile bize yardımlarını yapıyor ve kendisini Robin Hood diye tanıtıyor. Onun yardımlarını biz de elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)