"Robin Hood" bu kez deprem bölgesinde!

İstanbul'un farklı semtlerinde dar gelirli ailelere para yardımında bulunan ve "Robin Hood" olarak tanınan iş insanı, bu kez 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ’da ortaya çıktı. İş insanı, kent merkezi ve köylerde evleri hasara uğrayan depremzedelere maddi yardımda bulunarak bakkal borçlarını kapattı.

YAŞAM 29.01.2020, 16:20
"Robin Hood" bu kez deprem bölgesinde!

24 Ocak günü Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından insanlar tek yürek oldu. 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası yalnızca vatandaşlar değil, birçok kurum ve kuruluş da depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. 

İstanbul'un farklı semtlerinde dar gelirli ailelere para yardımında bulunan ve "Robin Hood" olarak tanınan iş insanı, Sürsürü Mahallesi ile başta Kızıltepe köyü olmak üzere birçok köyde dar gelirli 500 aileye bağış yaptı. Hayırsever iş insanı, içerisinde bin lira bulunan zarfları ve gıda kolilerini depremzedelere dağıttı. 

Bakkal borçlarını kapattı

Mahalle ve köy bakkallarına da giden iş insanı, uzun süre borcunu ödeyemeyen kişilerin borçlarını kapattı. 

İş insanı, çocuklara  200'er lira harçlık dağıtmayı da ihmal etmedi.  

"Bana 5 koyun, 3 tane dana verdi"

Deprem nedeniyle eniştesini, damadını ve komşusunu kaybeden Cahide Erdağ'a 3 büyükbaş ile 5 küçükbaş hayvan alan hayvan iş insanının, İstanbul’da olduğu gibi dağıtımı birçok kişiyle birlikte yaptığı bildirildi. 

Cahide Erdağ, "Hayırsever vatandaş buraya geldi. Zarfın içinde para verdi, yiyecek-içecek yardımında bulundu. Bana 5 koyun, 3 tane dana verdi." dedi. 

"Markete borcum kalmamış"

Markete olan borcunun ödendiğini belirten Ahmet Ardıç ise "Bir adam borcumu ödemiş, markete borcum kalmamış. Allah ondan razı olsun. Çok sevindim. Cebimde 5 lira var sadece, nasıl sevinmeyeyim. Ben yaklaşık 27 yıldır burada yaşıyorum." ifadelerini kullandı. 

"3 esnafa olan birçok kişinin borçlarını kapattı"

İş insanının ilk olarak gittiği ve veresiye defterinde bulunan tüm borçları sildiği marketin sahibi Metin Balalan, "Bir hayırsever depremzedelerin borçlarını vermek için marketimize geldi. Marketimiz de veresiye defterimizi açıp 'Borçları ödemek istiyorum' dedi. Hesabımızı yaptık, 3 esnafa olan birçok kişinin borçlarını kapattı. Ayrıca depremzede vatandaşların evlerine gidip yardımda bulunmuş. Allah ondan razı olsun." diye konuştu. 

Mahallenin esnafı Mehmet Ünal ise "Bir hayırsever buradaki borçları sildi. Allah ondan razı olsun. Genelde aylık borçlardı. Yaklaşık 6 bin lira borç ödedi. Mahallede de yardımda bulunmuş." dedi. 

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Adam gibi adam, gerçekten Robin Hood.