Rize ve Giresun’daki sel ve heyelan enkazı, hava aydınlanınca ortaya çıktı

Rize ve Giresun’da dün şiddetli şekilde etkili olan yağış sonrasında bölgeye onlarca yetkili ve pek çok kurtarma ekibi atandı. Ekipler, sel ve heyelanda mahsur kalanları kurtarma çalışmalarını devam ettirirken bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgenin son hali, hava aydınlanınca görüntülendi. 

YAŞAM 15.07.2021, 07:24 15.07.2021, 16:25
Rize ve Giresun’daki sel ve heyelan enkazı, hava aydınlanınca ortaya çıktı

Rize ve Giresun’da etkili olan şiddetli yağış ile birlikte dereler taştı. Yolların ve sokakların tamamen kaplandığı pek çok ilçede ulaşım tamamen kesilirken bu durum elektrik ve internete de yansıdı. Bölgedeki evlerin bazılarını su bastı. Rize, son dönemlerin en büyük heyelanına kucak açtı. İlçelerdeki vahim durum ise gün ağarınca ortaya çıktı. 





Rize’de 7 kişi vefat etti, evler kullanılamaz halde 

Rize’de dün öğle saatlerinde başlayan ve geceye kadar devam eden yağmur, hayatı adeta felç etti. Şiddetli yağış ile birlikte dere taştı ve heyelan meydana geldi. Toprak ve su ile birlikte kaybolan kişilerin arama çalışmaları sürerken 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Özellikle Muradiye, Büyükköy ve Madenli beldelerindeki yaşanan enkaz gibi yıkım, sabah saatlerinde drone ile görüntülendi. 





Ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor 

Muradiye beldesinde yıkılan 3 katlı evin enkazında kalan 3 kişiden biri olan 75 yaşındaki H.C.’nin cansız bedeni ekipler tarafından çıkartılmış; Yüksekköy köyünün muhtarı Adem Yanık'ın da cansız bedenine ulaşılmıştı. Muradiye’deki 2 ve Güneysu’daki bir kişinin aranmasına sabah saatleri ile birlikte tekrar başlandı. Başka bir mahalleden de 3 kişinin kayıp olduğu haberi gelmişti. Bölgede konuşlanan JÖAK, AKUT, İDAK ve AFAD ekiplerinden onlarca kişi çalışmalarını sürdürürken sahil güvenlik ekiplerinin de helikopter ile bugün destek vereceği öğrenildi. 





Giresun’da yollar ulaşıma kapandı 

Giresun’da etkili olan sağanak yağış sonrasında dereler taştı. Beldeleri birbirine bağlayan yollar ulaşıma kapandı. Köy içi yollarda ise kısıtlı ulaşım sağlanıyor. Giresun’daki yağış ve sel tarım alanlarını kullanılamaz hale getirirken en büyük hasarı Gelivera Deresi’ne ev sahipliği yapan Güce ilçesi aldı. Yollarda çökmeler meydana gelirken bazı ev ve iş yerleri de kullanılamaz duruma geldi. Espiye-Ericek yolunda hasar oluşurken can kaybının yaşanmaması en büyük teselli oldu. 



Yorumlar (0)