Rize'de şiddetli sağanak! 1 kişi kayıp

Rize’de etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle Salarha Deresi taştı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su basarken, bir otomobil selin ortasında kaldı. Araçta bulunan 2 kişi kurtarıldı, bir kişi de sel sularına kapılarak kayboldu.

YAŞAM 05.08.2019, 08:23
Rize'de şiddetli sağanak! 1 kişi kayıp

Rize'de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Rize'de saat 21:00'da başlayan ve aralıklarla 2 saat boyunca etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri ile Yenişehir Caddesi göle dönerken, araçlar yolda kaldı. Ekrem Orhon Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile yer altı otoparklarını su bastı. Esnaflar iş yerlerinin su basmasını engellemek için önlem almaya çalıştı.

Salarha Deresi yola kadar çıktı

Rize'de akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından Dörtyol köyünde Salarha Deresi taştı. Bir otomobil, derenin yola kadar çıkması sebebiyle selin ortasında kaldı. Hüseyin Çap isimli otomobil sürücüsü, sel sularına kapılarak kayboldu. AFAD ekipleri tarafından kayıp kişiyi aramak için çalışma başlatıldı.

Olay anını gören Dinçer Topal isimli vatandaş, şunları söyledi:

"3 araba peş peşe gidiyordu. Bir tanesi sola doğru yanaştı iyice. Bağırdık. Aracı yola almaya çalışıyordular. Su bir anda geldi aldı onu. İki kişiyi kurtardık, bir kişiyi su aldı. Araçtakileri kurtardık. Aracı gördük, bağırdık. Bir kişi araca dayanıyordu. Su baya artmıştı. Aracı kurtarmak için dayanırken çukura düştü. Suya kapılarak, su aldı getirdi onu. Sadece kafasını gördüm."

Mahsur kalanlar kurtarıldı

Dörtyol köyünde düğünden dönenleri taşıyan bir minibüsteki 16 kişi de aynı yerde mahsur kaldı. Mahsur kalan kişiler, Rize Belediyesi ve AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bir yere ulaştırıldı.

"Metrekareye 120 kilogram yağmur düştü"

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, yaşanan sel felaketinin ardından açıklamalarda bulundu. Son 3 saatte bölgede metrekareye 120 kilogram yağmurun düştüğünü bildiren Dalkıran, şunları kaydetti:

"Gün içerisinde yoğunlaşan bir kuvvetli yağış gerçekleşti. Son 3 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştüğünü biliyoruz. Saat 22.00 sularında 3 vatandaşımızın bulunduğu bir araçtan iki vatandaşımız kurtuldu, bir vatandaşımızın da sel sularına kapıldığına dair teyide ihtiyaç bir bilgi var elimizde. Arama kurtarma ekiplerimiz vatandaşımızı hemen aramaya başladı. Yollarda meydana gelen kapanmalara müdahale ettik. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz."

Yorumlar (0)