Rize'de ölü sayısı artıyor! 12 köye ulaşım yok

Rize'de etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle sel felaketi yaşandı. 12 köye ulaşım sağlanamadığı belirtilirken, şu ana kadar 2 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

YAŞAM 14.07.2020, 09:42 14.07.2020, 09:59
Rize'de ölü sayısı artıyor! 12 köye ulaşım yok

Rize'de etkisini gösteren şiddetli sağanak, sel ve heyelan felaketine yol açtı. Çayeli ilçesinde kaybolduğu ifade edilen Ali Uzun'un cesedine ulaşılırken, yaralı olarak çıkarılan Havva Tüysüz yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

Alınan bilgiye göre, 11 kişi de sel ve heyelanlardan yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Madenli beldesine inceleme yapmak üzere gitti. Bakan Soylu, Doğu Karadeniz'de geçen hafta da şiddetli sağanağın etkili olduğunu ifade etti.

Soylu, sel felaketini hem "doğal" hem de "insan kaynaklı" olarak nitelendirdi. 

Çayeli merkez ile Madenli bölgesinde ciddi toprak yığılmaları ile sel felaketinin yaşandığını kaydeden Soylu, menfezlerde tıkanıklık yaşandığını ifade etti. 

12 köye ulaşım sağlanamıyor

Soylu, 12 köyle ulaşım sağlanamadığını aktararak, bu köylere ulaşabilmek için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Helikopterin Ordu-Görele hattından geçemediğini ancak geçtiği anda buraya ulaşabileceğini belirten Soylu, ulaşım sağlanamayan 12 köy ile irtibatın mevcut olduğunu söyledi. 

36 kişi tahliye edildi

Çayeli ilçesinde 2 ev çökerken, 36 kişinin (6'sı çocuk) mahsur kaldığı ve bu kişilerin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından tahliye edildiği ifade edildi. 

Köprü ve yolların çöktüğü, birçok aracın hasara uğradığı da fark edildi. 

Çayeli ilçesinde meydana gelen hasar sabah saatlerinde belli oldu. Madenli beldesi ile Eskipazar Mahallesi, en fazla hasara uğrayan yerler oldu.

Şairler deresinin taşması nedeniyle birçok dükkân ile evin zemin katlarını su bastığı görülürken, park halinde olan otomobillerin suya gömüldüğü fark edildi. 

Vatandaşlar, sabah saatlerinde dükkân ve evlerinin zemin katlarıyla ile çamura gömülen araçlarını temizledi. Ekipler de ulaşım sağlanamayan köyler için çalışmaya başladı.

Öte yandan, heyelan ve selde meydana gelen hasarı tespit etmek için gerekli çalışmalar da yürütülüyor. 

Yorumlar (0)