Rize'de köpük değil, "korona" partisi!

Rize'nin Çayeli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerini önemsemeyerek köpük partisi veren plaj idarecilerine para cezası uygulandı. 

YAŞAM 29.07.2020, 16:01 29.07.2020, 16:15

Tüm illerimizde olduğu gibi Rize'de de yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapsamında uygulanan maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilip edilmediği sıkı bir şekilde kontrol ediliyor.

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan bir plajda, ne maske ne de sosyal mesafe kuralına uyuldu. 

Söz konusu plajda köpük partisi düzenlenirken, vatandaşlara horon oynatıldığı görüldü. 

Maske ve sosyal mesafe kuralına riayet etmeden ve kamu sağlığını önemsemeden köpük partisi düzenleyen ve vatandaşların horon oynamasına müsaade eden işletmecilere para cezası kesildi. 

Konuya ilişkin açıklama Rize Valisi Kemal Çeber'den geldi.

Vali Çeber, şehir genelinde insanların kalabalık halde bulunduğu yerlerde ve sahillerde maske ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi hususunda sık sık uyarı yapıldığını ifade etti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) etkisini gösterdiği bu dönemde vatandaşların sağlığını korumak ve salgının bulaşıcılığını azaltmak amacıyla yoğun çaba harcandığını kaydeden Çeber, söz konusu çabalara rağmen tedbirleri önemsemeyen işletmelere para cezası kesildiğini söyledi.

Çeber, bundan sonraki süreçte de tedbirlere uymayan işletmelere herhangi bir şekilde tolerans gösterilmeyeceğine dikkat çekerek, gereken yaptırımların uygulanacağını çünkü vatandaşların sağlığının korunmasına önem verdiklerini belirtti. 

Diğer yandan, söz konusu köpük partisine ilişkin görüntülerin sosyal medya platformlarında yayıldığı öğrenildi. 

Paylaşılan görüntülerde, plaja gelenlerin maske ve sosyal mesafe kuralına riayet etmeden köpük eşliğinde eğlendikleri fark edildi. 

Yorumlar (0)