Rize'de heyelan

Rize'de sağanak yağışın ardından derenin yükselmesi neticesinde çay bahçesinde mahsur kalan 6 kişi, AFAD ekiplerince kurtarıldı.

YAŞAM 09.08.2021, 23:47
Rize'de heyelan

Kentte öğle saatlerinden itibaren şiddetlenen yağmur sebebi ile bazı dereler taştı.

Derelerin taşması neticesinde Salarha yolunda biriken su sebebi ile sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sağanak dolayısıyla ilçelerde küçük çaplı heyelanlar da oluştu.

Yamaçlardan kopan toprak sebebi ile bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Bahse konu yolların yeniden ulaşıma açılması için Rize İl Özel İdare ekipleri tarafından çalışma yapılıyor.

6 kişi kurtarıldı

Çayeli ilçesine bağlı olan Limanköy Mahallesi'ndeki Kurtes Deresi'nin taşması neticesinde kardeşler Esra (19), Kenan (19), Havva (14) ve Yağmur Kethüda (20) ile Esra Köse (30) ve Muhammet Karabela (16) çay bahçesinde mahsur kaldı.

Bu kişiler, AFAD personellerinin yaklaşık olarak 1 saat süren çalışması ile bahçeye kurulan raylı halat sistemiyle, debisi yükselen dere üzerinden çekilerek güvenli noktaya alındı.

Mahsur kalanlardan Kenan Kethüda, kendilerini kurtaran personellere teşekkür etti.

"Ablam bayıldı"

Çay topladıkları esnada yağmur başladığını dile getiren Kethüda, "Derenin taştığını gördük. Ailemize haber verdik. AFAD personelleri gelip bizi kurtardı. Ben korkmadım fakat ablam bayıldı." ifadelerini kullandı.

Evlatları kurtulan anne Zeynep Kethüda ise "Çocuklar çay topluyordu. Yağmur birden yağmaya başlayınca çocuklar aradı ve dereden geçemediklerini belirttiler. Biz de muhtara haber verdik, ekipler derhal geldi. Çok şükür evlatlarıma kavuştum." şeklinde konuştu.

2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Diğer yandan, Kalkandere ilçesine bağlı olan Soğuksu köyünde de derenin taşması neticesinde Nuran ve Fatma Aycibin, çay bahçesinde mahsur kaldı.

AFAD ve Rize İl Özel İdare personelleri bu kişileri kurtarmak için çalışma yürütüyor.



















Yorumlar (0)